Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2011 - Anul XVI, nr. 273 (4871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IOB: Avem tratamente noi pentru cancer care nu sunt decontate de CNAS, deşi au fost înregistrate

Medicii oncologi români tratează pacienţii cu aceleaşi medicamente utilizate în clinicile similare din Viena, Franţa sau Turcia cu excepţia câtorva produse noi, care nu sunt decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deşi au fost înregistrate în România.

"Şi la noi sunt utilizate tratamente noi, terapiile ţintite, de exemplu, în cancer de sân metastatic, în cancerul colorectal. Supravieţuirea bolnavilor cu astfel de boli grave a crescut tocmai prin utilizarea terapiilor ţintite. În spital sunt folosite pe lângă tratamentele molecular ţintite, tehnicile moderne de iradiere şi procedeele chirurgicale inovatoare pentru tratamentul pacienţilor cu cancer pulmonar, cu cancer mamar, al colului uterin şi cancerele tubului digestiv", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, managerul Institutului Oncologic Bucureşti (IOB), prof dr Rodica Anghel, după deschiderea lucrărilor Zilele Medicale ale Institutului Oncologic "Prof.Dr.Alex.Trestioreanu" şi a Conferinţei Societăţii Române de Radioterapie.

Potrivit medicului, în România, nu toate moleculele noi au intrat în terapie, întrucât nu sunt încă decontate de către CNAS.

"Din păcate nu toate moleculele noi înregistrate în România sunt decontate de către casă. Din acest motiv, cel puţin două noi tratamente nu pot fi încă utilizate la noi în cancerul metastazic de sân şi colorectal", a adăugat prof. Anghel.

Managerul IOB mai spune că unii dintre pacienţi merg la Viena, în Franţa sau în Turcia pentru a doua opinie, cei mai mulţi revenind în România pentru tratament.

La manifestările IOB participă la sesiunea de cancer pulmonar, profesor Thomas Brodowicz şi prof. Walter Klepetko, de la Universitatea din Viena, iar la sesiunea dedicată tehnicilor moderne de iradiere prof. Kayihan Engin din Turcia.

În cadrul sesiunii alocate tratamentelor molecular ţintite a fost invitat prof. Cristoph Zielinski, care va ţine o prelegere legată de tratamentul modern cu anticorpi monoclonali, a mai spus managerul IOB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IOB: Avem tratamente noi pentru cancer care nu sunt decontate de CNAS, deşi au fost înregistrate.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IOB: Avem tratamente noi pentru cancer care nu sunt decontate de CNAS, deşi au fost înregistrate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei