Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2011 - Anul XVI, nr. 273 (4871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demnitarii care nu mai primesc locuinţe de serviciu vor închiria case cu bani publici

Demnitarii cărora RA-APPS nu va mai avea posibilitatea să le acorde locuinţe de serviciu, după vânzarea imobilelor din portofoliu, îşi vor căuta case pe piaţa liberă pentru închiriere, costurile chiriei urmând să fie suportate din bugetul instituţiilor pe care le conduc, în limita a 18.600 lei anual

Cheltuielile de chirie vor fi decontate atât pentru persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică numite sau asimilate acestora, secretarii generali şi funcţionarii încadraţi la cabinetul demnitarului din minister, administraţia publică centrală şi alte instituţii publice, dar şi pentru directorii din Secretariatul General al Guvernului, relevă ordonanţa de urgenţă privind vânzarea imobilelor Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), obţinută de MEDIAFAX.

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a primit, miercuri, acordul Guvernului să scoată la vânzare 733 de imobile, dintr-un total de 1.100 active, la un preţ de pornire care va fi stabilit de experţi autorizaţi. Vânzarea ar urma să fie făcută prin licitaţie deschisă cu strigare la care vor putea participa şi actualii demnitari.

Actul normativ include însă şi soluţii pentru demnitarii cărora RA-APPS nu va mai avea posibilitatea să le pună la dispoziţie locuinţe de serviciu, urmare a vânzării imobilelor din portofoliu, permiţându-le acestora să închirieze case de pe piaţa imobiliară şi să acopere cheltuielile din fonduri publice.

Astfel, este prevăzut că, în situaţia în care RA-APPS nu poate asigura locuinţă de serviciu, persoanele îndreptăţite prin lege pot închiria locuinţe în condiţiile pieţei imobiliare.

"Ordonatorii principali de credite sunt autorizaţi să aprobe plata, din bugetul instituţiilor pe care le conduc, pe bază de documente justificative, pentru suportarea cheltuielilor de cazare în municipiul Bucureşti", se arată în ordonanţă.

Cheltuielile vor fi suportate în limita a 18.600 lei anual, de această facilitate urmând să beneficieze persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică numite sau asimilate acestora, secretarii generali şi funcţionarii încadraţi la cabinetul demnitarului din minister, administraţia publică centrală şi alte instituţii publice, dar şi directorii din Secretariatul General al Guvernului.

Documentul citat indică faptul că RA-APPS va scoate la vânzare imobile amplasate în zone centrale ale Capitalei, dar îi va exclude de la licitaţie pe chiriaşii cu datorii faţă de regie, atât din folosinţa imobilului licitat, cât şi din utilizarea altor spaţii administrate de regie.

RA-APPS încearcă în instanţă să recupereze datorii din chirii neachitate în cuantum de aproximativ un milion euro, peste 400 de litigii fiind numai în municipiul Bucureşti.

Vor fi vândute inclusiv terenurile aferente construcţiilor cedate anterior, către proprietarul actual al construcţiei, la cererea acestuia.

"Terenul, proprietate publică a statului, aferent construcţiei vândute poate fi închiriat/concesionat. Prin excepţie, imobilele proprietate privată a statului care au situaţia juridică clarificată, dar sunt grevate de sarcini pot fi vândute", se arată în document.

Regia îi va despăgubi pe chiriaşi pentru investiţiile deja efectuate în locuinţele vândute prin licitaţie altor persoane doar dacă aceste lucrări au fost autorizate în prealabil.

RA-APPS justifică scoaterea la vânzare a imobilelor prin faptul că apartamentele închiriate pe de-o parte persoanelor fizice şi pe de altă parte firmelor sunt greu de administrat, în ceea ce priveşte stabilirea şi recuperarea cheltuielilor comune, iar alte imobile nu pot fi exploatate de regie "pe criterii de eficienţă economică" din cauza stării tehnice şi a poziţiei unor imobile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demnitarii care nu mai primesc locuinţe de serviciu vor închiria case cu bani publici.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Demnitarii care nu mai primesc locuinţe de serviciu vor închiria case cu bani publici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei