Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2011 - Anul XVI, nr. 273 (4871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buzău: Un bărbat a fost rănit în incendiul care a cuprins o cisternă cu o tonă şi jumătate de propan

Un bărbat a fost rănit, joi, într-un incendiu care a cuprins o cisternă încărcată cu aproximativ o tonă şi jumătate de propan, acesta suferind arsuri de gradele unu şi doi pe faţă şi picioare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, locotenent-colonelul Dănuţ Nicolae, bărbatul se afla în apropierea cisternei atunci când combustibilul s-a aprins. Din primele informaţii, acesta ar fi vrut să coboare din autoturismul propriu, parcat în zonă, chiar în momentul în care au izbucnit flăcările.

"Un muncitor aflat în apropierea cisternei a suferit arsuri de gradul unu pe faţă şi de gradul doi la picioare", a declarat şeful ISU Buzău, Dănuţ Nicolae.

Conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean Buzău, bărbatul a fost dus la spital, însă s-a externat la cerere, arsurile fiind uşoare, fără a-i pune în pericol viaţa. Medicii i-au recomandat totuşi să revină la spital pentru monitorizare.

Între timp, anchetatorii au început să facă verificări pentru a stabili de la ce a pornit incendiul, primele informaţii indicând că flăcările au izbucnit în urma unor scurgeri de gaze de la cisternă.

Specialiştii ISU şi IPJ, dar şi inspectorii de muncă din Buzău continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovat de incidentul de joi pentru a putea da amenzi.

"Din cercetările noastre am ajuns la concluzia că propanul s-a împrăştiat la suprafaţa pământului, cisterna era în imediata apropiere a atelierului în care se făceau reparaţiile, propanul a intrat în contact cu un radiant, cu o aerotermă şi întreaga cantitate de vapori s-a aprins. Acum, echipa noastră stabileşte cauza incendiului, vinovaţii, pentru măsurile contraveniente care trebuie luate, dar continuă să acţioneze pentru eliminarea altor pericole astfel încât să nu mai izbucnească alt incendiu", a explicat şeful ISU Buzău, Dănuţ Nicolae.

O cisternă încărcată cu o tonă şi jumătate de propan a luat foc, joi dimineaţă, în jurul orei 10.00, în curtea societăţii Legume Fructe, situată pe şoseaua Spătarului, la ieşirea din municipiul Buzău, existând risc de explozie, iar traficul rutier pe DN 2 B la ieşirea din municipiu către localitatea Spătaru a fost blocat.

Şeful ISU Buzău, Dănuţ Nicolae, a declarat că cisterna a luat foc în momentul în care şoferul făcea o manevră de reparare a unui tambur lângă o supapă.

Aproximativ 200 de persoane de la firmele care se aflau pe o rază de circa 500 de metri de societatea comercială au fost evacuate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar Florina Crucianu, a declarat că din cauza incendiului traficul pe DN 2 B la ieşirea din municipiul Buzău către localitatea Spătaru a fost închis.

În zona unde s-a manifestat incendiul s-au aflat mai multe echipaje de pompieri, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, prefectul de Buzău, Paul Beganu, precum şi poliţişti.

Joi după-amiază, incendiul care a cuprins cisterna cu propan a fost stins, eliminându-se toate riscurile unei explozii, iar traficul pe DN 2 B la ieşirea din municipiul Buzău spre localitatea Spătaru a fost reluat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buzău: Un bărbat a fost rănit în incendiul care a cuprins o cisternă cu o tonă şi jumătate de propan.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buzău: Un bărbat a fost rănit în incendiul care a cuprins o cisternă cu o tonă şi jumătate de propan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei