Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul creează un consiliu pentru o altă strategie economică, de această dată pe competitivitate

Guvernul a decis, prin memorandum, crearea Consiliului Naţional de Competitivitate, o structură care să realizeze o nouă strategie pentru sectorul economic, de data aceasta în domeniul competitivităţii, şi care să prezinte, semestrial, rapoarte cu privire la "dinamica competitivităţii economice".

Noua structură va fi condusă de consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass.

"Este vorba de o platformă guvernamentală, pe baza unui parteneriat public-privat, care să asigure un dialog autentic între maşinăria guvernamentală, mediul de afaceri şi mediul universitar şi academic. Obiectivul major al Consiliului este elaborarea Strategiei Naţionale de Competitivitate România 2020. Va oferi o viziune integrată asupra acestui aspect şi va fundamenta politicile publice", a declarat Vass.

Potrivit acesteia, Consiliul va fi format din 20 decidenţi din instituţiile centrale, experţi din cele mai competitive 12 universităţi, precum şi 40 reprezentanţi ai companiilor care sunt cele mai mare angajatoare şi contributoare la bugetul de stat.

Programul Naţional de Reformă pentru perioada 2011-2013, document prezentat de MEDIAFAX în luna mai, prevede înfiinţarea unui organism care să coordoneze politicile guvernamentale de dezvoltare a economiei, denumit "Consiliul Naţional de Competitivitate", urmând să fie numit şi un ministru-delegat pe probleme de competitivitate care să pună în aplicare hotărârile Consiliului, argumentul Guvernului pentru o astfel de instituţie cu rol strategic fiind că în prezent "există o problemă acută de coordonare la nivelul Executivului în ceea ce priveşte dezvoltarea competitivă a economiei, iar intervenţiile publice, din fonduri naţionale sau europene, sunt disparate, lipsind viziunea de ansamblu".

România a coborât 10 poziţii, pe 77, într-un top al competitivităţii realizat de Forumul Economic Mondial pentru 142 de state şi a fost depăşită de Bulgaria, iar în Uniunea Europeană se situează pe penultima poziţie, înaintea Greciei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul creează un consiliu pentru o altă strategie economică, de această dată pe competitivitate.
 Vizualizări articol: 290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul creează un consiliu pentru o altă strategie economică, de această dată pe competitivitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei