Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medic: Copiii nu mai pot fi obligaţi să facă tratamente stomatologice în şcoală

Depistarea precoce a maladiilor dentare la copiii din grădiniţă şi din şcoală şi tratarea unor eventuale suferinţe sunt dificile, copiii neputând fi obligaţi să meargă la cabinetul şcolar, cum se întâmpla înainte, a declarat, ieri, dr. Gabriela Horhoianu, medic şcolar din Câmpulung.

Medicul a fost prezent, ieri, la conferinţa de presă al Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice (UNAS). Gabriela Horhoianu a explicat că la începutul fiecărui semestru, odată cu reluarea cursurilor, face triaj stomatologic.

"Facem triaj stomatologic la fiecare început de semestru. Depistăm anumite suferinţe dentare, dar nu putem obliga copiii să vină la tratament fără acordul părinţilor. Înainte eram obligaţi să îi tratăm pe copii, astfel era asigurată sănătatea dinţilor şi controlul periodic", a mai spus medicul.

Din păcate mai mulţi copii au probleme dentare, a adăugat acesta. "Este nevoie de un program naţional coerent pentru depistarea precoce a suferinţelor dentare la copii", a susţinut Horhoianu.

O altă problemă a cabinetelor stomatologice şcolare, analizată în cadrul conferinţei, este cea legată de lipsa dotărilor.

"Multe cabinete şcolare nu au nici măcar dotările minimale sau cele existente sunt vechi", a spus şi vicepreşedintele UNAS, Horia Georgescu.

Potrivit acestuia, în Capitală, Primăria a demarat un program de dotare a cabinetelor şcolare, dar este nevoie şi de un program sistematizat pentru depistarea precoce a leziunilor primare şi tratarea lor (asanare şi reasanare), a mai spus Georgescu.

În Capitală sunt 149 de cabinete de stomatologie, în care lucrează peste 142 de stomatologici şi 102 asistenţi de stomatologie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic: Copiii nu mai pot fi obligaţi să facă tratamente stomatologice în şcoală.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medic: Copiii nu mai pot fi obligaţi să facă tratamente stomatologice în şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei