Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2011 - Anul XVI, nr. 236 (4834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 100 de elevi ai unui liceu din Galaţi, trimişi acasă pentru că nu purtau uniforme

Aproximativ 100 de elevi ai Grupului Şcolar "Gheorghe Asachi" din Galaţi nu au fost primiţi la cursuri, miercuri, pentru că nu aveau ţinuta corespunzătoare şi pentru că nu purtau ecuson, conducerea şcolii afirmând că decizia a fost luată în baza unor sugestii făcute de părinţi.

Directorul Grupului Şcolar "Gheorghe Asachi" din Galaţi, Adrian Diacănu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că uniforma şi ecusonul sunt prevăzute în regulamentul şcolii, iar decizia de a nu-i primi la cursuri pe elevii care nu aveau uniformă a fost luată după ce astfel de măsuri s-au stabilit în Consiliul Consultativ al Părinţilor, la cererea acestora.

Astfel, miercuri reprezentanţii conducerii şcolii i-au aşteptat pe elevi la poarta instituţiei şi nu le-au permis accesul celor care erau îmbrăcaţi în tricouri imprimate, pantaloni cu talie joasă şi bluze decoltate sau mulate.

"Este în primul rând o măsură de siguranţă. În al doilea rând, părinţii au cerut respectarea uniformei de către toţi elevii. Pentru că foarte mulţi vin fără uniformă şi ecuson şi ceilalţi se iau după ei. Părinţii ne-au spus că au probleme în a-i convinge pe copiii lor, aceştia motivând că sunt foarte mulţi care nu poartă uniformă. Dacă s-a stabilit un regulament trebuie respectat de toată lumea", a declarat profesorul Adrian Diacănu.

Acesta a mai spus că elevii au avut la dispoziţie trei săptămâni să se conformeze, să-şi pună la punct uniforma, iar în ceea ce priveşte ecusoanele acestea au fost puse la dispoziţie în tot liceul.

În plus, elevii care nu au venit la şcoală cu ţinută corespunzătoare - camaşă sau tricou alb, pantaloni clasici, fustă la nivelul genunchiului - vor fi nevoiţi să vină cu părinţii la liceu pentru ca aceştia să fie informaţi despre situaţia copiilor.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi spune că nu a impus astfel de decizii, dar că a încurajat exigenţa în ceea ce priveşte disciplina în şcoli.

"Este o decizie pe care directorul acestei unităţi de învăţământ şi-a asumat-o după ce a respectat anumiţi paşi. Este vorba despre trei săptămâni în care elevii au avut timp să se conformeze regulamentului, dar şi despre decizia Consiliului Consultativ al Părinţilor. Directorul chiar a transmis Inspectoratului un punct de vedere în care susţine aceste lucruri. Inspectoratul nu a impus luarea unei astfel de măsuri, dar precizez faptul că am încurajat exigenţa în ceea ce priveşte disciplina în şcoli", a declarat inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 100 de elevi ai unui liceu din Galaţi, trimişi acasă pentru că nu purtau uniforme.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 100 de elevi ai unui liceu din Galaţi, trimişi acasă pentru că nu purtau uniforme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei