Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2011 - Anul XVI, nr. 147 (4745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prevenirea încălcării drepturilor omului în locurile de detenţie, proiect derulat de MJ

Ministerul Justiţiei în cadrul proiectului privind prevenirea încălcării drepturilor omului în locurile de detenţie încearcă să creeze, împreună cu APADOR-CH, un mecanism naţional de a preîntîmpina eventuale tratamente cu cruzime, inumane, torturi.

Joi, a avut loc, la sediul Ministerului Justiţiei, întâlnirea dintre experţii APADOR-CH şi expertul britanic Debra Long cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei - Alina Barbu, şef serviciu drept public şi Alina Ion, consilier juridic din cadrul Direcţiei Elaborare Acte Normative, respectiv Mihaela Mereuţă, consilier pentru afaceri europene din cadrul Direcţiei Afaceri Europene - în contextul implementării Protocolului opţional la Convenţia împotriva torturii şi a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante, ratificat de România prin Legea 109 din 14 aprilie 2009.

Acest demers se înscrie în linia continuării eforturilor efectuate în cursul anului 2010 prin intermediul proiectului de înfrăţire instituţională "Sprijin în vederea stabilirii unui mecanism naţional de prevenire pentru o mai bună promovare şi protecţie a drepturilor omului în locurile de detenţie" (Facilitatea de Tranziţie2007 IB/JH/21TL), derulat de Ministerul Justiţiei în parteneriat cu Germania, prin Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ), şi care a avut drept obiectiv identificarea unor soluţii adecvate pentru implementarea în România a unuia sau mai multor mecanisme pentru prevenirea torturii şi a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante care ar putea fi aplicate persoanelor private de libertate în "locurile de detenţie".

Proiectul a fost finalizat prin elaborarea unui Raport de către experţii germani, raport ce a fost afişat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei în septembrie 2010, şi poate fi consultat pe http://www.just.ro/Sections/Comunicate/Comunicate2010/Comunicateaugust2010/3septembrie2010/tabid/1505/Default.aspx

În acest context, APADOR-CH şi-a propus să contribuie la efortul de creare a mecanismului naţional prin facilitarea identificării şi dezbaterii celor mai potrivite soluţii necesare bunei sale funcţionări în România, în cadrul proiectului Prevenirea încălcării drepturilor omului în locurile de detenţie (finanţat de Open Society Institute - Budapesta).

Vizita expertului britanic, care a inclus întâlniri cu autorităţi şi instituţii publice, dar şi cu organizaţii neguvernamentale relevante, va fi urmată de redactarea unei analize care să prezinte recomandări concrete cu privire la acest mecanism. Concluziile analizei vor fi discutate cu autorităţile relevante, printre care şi Ministerul Justiţiei, într-o serie de întâlniri ce vor avea loc în această toamnă.

Anul acesta, instituţiile statului direct implicate, printre care şi Ministerul Justiţiei, urmează a elabora şi promova proiectul de act normativ, în vederea creării acestui mecanism şi îndeplinirii, în acest mod, a obligaţiei internaţionale asumate de România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prevenirea încălcării drepturilor omului în locurile de detenţie, proiect derulat de MJ.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prevenirea încălcării drepturilor omului în locurile de detenţie, proiect derulat de MJ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei