Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2011 - Anul XVI, nr. 147 (4745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Al doilea serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fotbal, singurul lucru frumos din această perioadă a fost pasa de gol a lui Messi pentru Aguero, în amicalul dintre Argentina şi Albania. Ginerică era un pic în ofsaid, dar la o asemenea bijuterie de pasă până şi steagurile refuză să fluture. Ca şi noi, albanezii au deplasat un lot experimental în America de Sud, astfel încât gazdele Copei America i-au folosit ca material didactic. La cum se prezintă lucrurile, nu se întrevede cineva care să încurce socotelile pumelor, astfel încât ăsta micu’, Messi, să-şi poată trece în palmares şi un trofeu cu naţionala mare şi să devină mai simpatic suporterilor argentinieni. Dincoace de ocean, câţiva colegi de antrenament ai lui Messi lucrează pentru a deveni campioni continentali la tineret, deci la un nou trofeu pentru naţiunea spaniolă. Mai au de trecut în finală de Elveţia, meci care se prefigurează a fi mai uşor decât semifinala cu puternica formaţie a… Belarusului, aceasta cedând greu, în prelungiri. Să sperăm că neamţul Stange, selecţionerul echipei mari a ruşilor albi, nu va întineri lotul, altfel vom avea o problemă. Finală şi la Cupa de Aur, una care putea fi pronosticată cu ochii închişi, Statele Unite – Mexic, chiar dacă echipele celelalte n-au făcut chiar figuraţie.

Trecem elegant peste parodia fotbalului românesc şi ne oprim tot la Wimbledon, acolo unde o descoperim pe românca Irina Begu. Doar experienţa italiencei Pennetta şi câteva episoade au împiedicat-o să promoveze în turul următor. Begu serveşte ca din tun, inclusiv serviciul doi fiind unul foarte bun (ca destui români, se poate spune că Begu are şi al doilea serviciu!). De altfel, simplul fapt că abia în setul decisiv Pennetta s-a întâlnit cu prima minge de break spune multe. Păcat de primul set, adjudecat de italiancă la tie-break, după ce românca avusese patru mingi de set la 5-4! Parcă înverşunată, în setul secund a supus-o la un adevărat bombardament pe Pennetta, de multe ori nici măcar nu era necesar să caute colţurile terenului, îi crea dificultăţi de returnare doar prin catapultarea mingii în zona centrală. În fine, la începutul decisivului, Begu a făcut-o pe italiancă să vorbească singură, la propriu! Şi-a adjudecat serviciul lejer de două ori, în timp ce pe serviciul italiencei a ajuns tot de două ori la 40-40. Aici ar fi ajutat-o puţină luciditate, puţină abilitate, măcar puţină răbdare în a profita de slăbiciunea evidentă a adversarei. Dar a fost suficientă o singură sincopă la serviciu şi meciul s-a rupt. După ce servise devastator timp de două seturi şi mai bine, Begu a încheiat timorată, cu o dublă… dublă greşeală!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al doilea serviciu.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Al doilea serviciu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei