Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2011 - Anul XVI, nr. 147 (4745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kelemen: Varianta "8+2" nu merge, varianta "opt" nu merge, în rest discutăm

Vineri, 24 Iunie 2011 (17:55:26)

 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că pentru reprezentanţii Uniunii nu sunt acceptabile nici varianta de opt regiuni şi două judeţe - Harghita şi Covasna, şi nici cea de opt regiuni, dar alte variante pot fi discutate.

"Mâine (sâmbătă - n.r.) în CRU (n.r. - Consiliul Reprezentanţilor Unionali) vom formula un punct de vedere, varianta «8+2» nu merge, varianta «opt» nu merge, în rest discutăm", a declarat Kelemen Hunor, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Referitor la propunerea preşedintelui Traian Băsescu, Kelemen Hunor a spus că nu a văzut niciun coleg entuziasmat de aceasta, în Uniune, şi nici el nu este.

Liderul UDMR a spus că subiectul reformei administrative trebuie acceptat de toată lumea şi, dacă nu există consens pentru reforma administrativă în acest moment, ar fi de părere să se amâne până după alegeri acest subiect.

Kelemen a spus că Uniunea nu îşi doreşte instabilitate politică sau economică şi reprezentanţii UDMR sunt interesaţi în menţinerea coaliţiei de guvernare din acest moment, precizând că nu este nicio problemă faptul că în unele judeţe există majorităţi constituite cu partide din USL sau că reprezentanţii Uniunii discută în Parlament cu colegi din toate partidele, indiferent dacă sunt din opoziţie sau de la putere.

Întrebat ce va face dacă în CRU de sâmbătă se va vota ieşirea de la guvernare, Kelemen Hunor i-a sfătuit pe jurnalişti să nu se îngrijoreze.

"Niciodată n-am trecut peste voinţa colegilor, dar să nu vă îngrijoraţi, fiindcă nu se va vota aşa ceva", a spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1TV, că le-a spus reprezentanţilor UDMR, la Cotroceni, că maximul pe care îl poate oferi este o formulă de opt judeţe plus Harghita şi Covasna, separat, care să rămână aşa cum sunt acum, dar "niciodată unite".

El a mai declarat că, dacă UDMR refuză oferta legată de reorganizare, atunci nu se va mai face acest proces, ci se va trece la reforma instituţiilor deconcentrate, care se diminuează ca densitate şi personal.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, marţi, că sâmbătă va fi şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), pentru a se căuta soluţii la propunerea PDL de reorganizare administrativ - teritorială.

Şedinţa CRU va avea loc, sâmbătă, la Târgu Mureş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kelemen: Varianta "8+2" nu merge, varianta "opt" nu merge, în rest discutăm.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Kelemen: Varianta "8+2" nu merge, varianta "opt" nu merge, în rest discutăm5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei