Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2011 - Anul XVI, nr. 147 (4745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Patronul balastierei din Bursuceni cere ca el şi cei o sută de angajaţi să fie lăsaţi să muncească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În vâltoarea scandalurilor care s-au succedat de la o zi la alta în comuna Vereşti, sătenii din Bursuceni şi apoi cei din Corocăieşti blocând utilajele balastierei din localitate, iar conducerea primăriei locale reclamând şi ea nereguli în activitatea societăţii, administratorul SC Cateris Trans SRL a ţinut să-şi prezinte şi el punctul de vedere. Esenţa mesajului său este următoarea: „vrem să ne punem civilizat la masa discuţiilor, vrem să muncim, să ne facem treaba”.

 

SC Cateris Trans SRL, care face parte din grupul de firme Victor Construct, este administrată de botoşăneanul Emil Aherghelegiţei. După cum o arată şi documentele, el a participat şi câştigat licitaţia privind plaja de exploatare a balastului din Bursuceni-luncă, primind aviz şi autorizaţie de gospodărire a apelor. Mai are de obţinut doar permisul de exploatare, permis care urmează să-i fie aprobat în perioada imediat următoare.

Conform unui acord semnat cu primăria locală pe data de 9 mai 2011, administratorul a primit acceptul de a exploata balast şi de a „folosi drumurile aferente plajei de exploatare Bursuceni-luncă şi drumurile locale în perioada 2011-2012”, cu o serie de condiţii (întreţinerea drumurilor, viteza maximă a maşinilor grele să nu depăşească 15 kilometri la oră etc.).

„Deşi încă nu am început exploatarea, aveam dreptul să merg cu utilajele în zona autorizată, să pregătim începerea lucrărilor. Aştept şi eu să-mi spună cineva, domnul primarul Dănuţ Gavriliuc sau sătenii, pe ce drum pot să circul, pe ambele pe care m-am deplasat până acum utilajele mi-au fost blocate”, se plânge administratorul SC Cateris Trans.

 

Discuţii civilizate şi soluţii acceptabile

Referitor la scandalul de acum două zile, de la Corocăieşti, când sătenii i-au alungat pe muncitorii balastierei pentru că ar fi încercat să obtureze râul Siret, administratorul spune că într-adevăr acolo se lucra pentru amenajarea unui punct de trecere spre locul de balastare, însă într-o zonă autorizată de specialiştii de la „Apele Române”.

„Atât eu, cât şi cei o sută de angajaţi la societate suntem blocaţi, ţinuţi pe loc, din cauza scandalurilor ni s-a amânat şi acordarea permisului de exploatare. Nu înţeleg de ce anumite persoane se opun progresului. Eu trebuie să muncesc, să produc, iar pe lângă mine trăiesc şi aceşti angajaţi şi familiile lor. Asta este tot ce vreau, să discutăm civilizat şi să găsim o soluţie acceptabilă pentru toată lumea”, a fost mesajul lui Emil Aherghelegiţei. Acesta crede că primarul din Vereşti, Dănuţ Gavriliuc, s-a întors împotriva sa după ce primăria locală a încasat o amendă de 75.000 de lei pentru exploatări ilegale de balast, însă spune că el nu are nici un fel de vină pentru această sancţiune.

 

Reconcilierea ar putea veni la întâlnirea de astăzi  

Administratorul Cateris Trans a mai ţinut să precizeze că s-a implicat până acum financiar în ridicarea unui al doilea nivel al casei de prăznuire a Bisericii Bursuceni, precum în sprijinirea activităţilor sportive locale. Mai mult, în anii anteriori, cu balast exploatat de societatea sa au fost reabilitate mai multe drumuri din comună, de asemenea fiind refăcute şi case afectate de inundaţii, în zona Dorohoi. În aceste condiţii, Emil Aherghelegiţei se consideră supus unui tratament incorect.

Astăzi, reprezentanţi ai balastierei, ai primăriei locale, ai Asociaţiei Utilizatorilor de Păşune Bursuceni, precum şi reprezentanţi ai poliţiei se vor întruni în încercarea de a găsi o soluţie pentru dezamorsarea scandalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul balastierei din Bursuceni cere ca el şi cei o sută de angajaţi să fie lăsaţi să muncească.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Patronul balastierei din Bursuceni cere ca el şi cei o sută de angajaţi să fie lăsaţi să muncească3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari domnule Aherghelegiţei! trimis de
(24 iun 2011, 15:05:32
In primul rand vreau sa va felicit pt modul civilizat in care prezentati lucrurile, pt modul civilizat in care incercati sa gasiti o solutie, pt tot ce ati facut pt acel sat si nu in ultimul rand pt k v-ati implicat si ati sustinut ceea ce preotul de acolo vrea sa realizeze, deoarece trebuie recunoscut ca el vrea sa faca pt satul respectiv ceva necesar si foarte util. Nu luati in considerere piedicele si vorbele catorva oameni din sat si nu va lasati dominat de ei. FELICITARI si SUCCES in tot ceea ce faceti!!
2.   Comentariu trimis de
(24 iun 2011, 15:29:05
am fost azi la sedinta de pe islaz unde trebuia sa vina si un reprezentant al balastierei, cum scrie si in articol , erau acolo multi sateni, politia ,dl primar dar de la ei nimeni IBLAHIM cred ca numai tu esti de acord cu balastiera in sat, din comentariile din articolele precedente realizez ca ai ura pe bieti sateni care-si spun si ei pasurile.nu ma intereseaza cine esti dar nu te lega de SATBURSUCENI are dreptate in tot cea ce a comentat si nu mai spune ,,FOSTUL,, dascal eu stiu ca el este in concediu si revine cand il termina. Preotul din sat nu trebuia sa-si puna tot satul in cap .satenilor nu le trebuia cladirea aia din curtea biserici (casa de praznuire) e prea mare pt un sat asa mic .Sunt impotriva balastierei si poate sa plece ca nu avem nevoie de ajutorul ei ,cum ne-am descurcat si am facut BISERICA o sa ne descurcam si de acum
2.1  RE: Comentariu trimis de
(25 iun 2011, 12:13:56
Cu balastiera din sat nu sunt numai eu de acord ci mai mult de 3 sferturi din sat, si stii bine ca asa e. Daca au fost ieri multi oameni asta nu inseamna ca toti de acolo erau impotriva balastierei, multi dintre ei au mers sa vada despre ce e vorba,nu sa va sustina! Nu am nimic cu cei din sat, nu le port ura, nu incerca sa ma acuzi degeaba. Daca sunt de acord cu balastiera nu inseamna ca am ura pe cineva. E in concediu dar dupa ce a facut mai are curaj sa se intoarca?? Si inca ceva preotul nu si-a pus "tot satul in cap", ci cativa dintre sateni care nu au ce face se leaga de el aiurea. Daca nu ai tu si inca cativa nevoie poate ceilalti au!!
3.   Comentariu trimis de
(25 iun 2011, 17:56:40
hei ce zici erau 10 oameni care voiau balastiera si peste 100 nu ,erau si din satul vecin tot contra balastierei si chiar si primarul a dat dreptate satenilor .Daca tu crezi ca a strica toate vadurile ce trecea lumea peste Siret,a mali Garla ,a face praf care se aseaza pe iarba ce-o mananca vacile,a face zgomot ,pt cei de langa balastiera, este un bine pentru oameni atunci cred ca nu ai minte.Si ce-a facut dascalul sa nu mai vina la biserica?Ba sa vina ca si parinti lui ca si alti multi oameni au muncit la acea biserica si nu comanda un papagal ca tine cine sa vina si cine nu
3.1  RE: Comentariu trimis de
(25 iun 2011, 18:29:55
Toate scandalurile din Bursuceni sunt pornite de familia dascalului .Stringe citeva bulendre din sat ca doar de ..bautura moca e buna.Vreau sa cred ca in sat sunt oameni gospodari care isi vad de viata lor iar scursurile si putorile stau pe imas crezind ca ei sint SATULBURSUCENI. Mai are curaj sa-l mai vada lumea?Lumea s-a cam saturat de acest nerusinat si de familia lui.A ajuns de rasul satului .
4.   Comentariu trimis de
(25 iun 2011, 18:36:57
Imi pare rau dak u crezi k eu il opresc sau dak opresc pe cineva sa mearga la biserica. Deci dupa calculele tale au fost 110. Eu iti zic sigur ca au fost in jur de 60 dintre care mai mult de jumatate au mers sa vada despre ce e vorba. Asadar de la 60 pana la 110 mai trebuie inca 50 de oameni, dar poate erau virtuali orice este posibil. Nu mai mintiti in halul asta!! A fost buna gustarea de dupa intrunire?
5.   Comentariu trimis de
(25 iun 2011, 19:26:42
eu cred ca stiu sa numar si nu mai spune atatea minciuni.focuspocus esti un nesimtit erau oameni civilizati nu niste betivi cum spui .oameni ce merg la adunare la biserica sa-ti fie rusine puturi sunteti voi ce vreti bani de-a moaca la munca cu voi dobitocilor.sunteti niste papagali cu fustite.daca zice ca nu e asa de ce li s-a interzis masinilor sa mai treca pe islaz si de la 1-07 nu mai au voi nici pe drumurile din sat. toti reprezentanti legii erau veniti dupa bautura moca bai idiotule? rusine .popa sa-si ia catrafusele si sa plece, cu toti care a fost prieten au devenit niste curvari ca el, i-a despartit de familii au ramas copiii fara tata ,si nu mai comentati prostii ca am sa scriu aici tot ce stiu sa citesca si alti sa vada de ce este in stare un presupus slujitor al bisericii .
6.   S-a facut dreptate trimis de
(25 iun 2011, 19:34:58
nu mai e cazul sa comentez nimic vad ca cunoaste si alti adevaratul om ce se ascunde dupa sutana.IBLAHIM MORI DE CIUDA ACUM CAND LI S-A DAT DREPTATE SATENILOR ?degaba scrii tu minciuni actele vorbes si pe baza actelor s-a facut DREPTATE .
6.1  RE: S-a facut dreptate trimis de
(26 iun 2011, 15:06:12
Ce aparitie! Da unde ai fost mai SATULBURSUCENI(ADICA FOSTUL DASCAL)! ca nu ai mai fost activ, chiar deloc?? Ma gandeam ca te-ai suparat si nu intelegeam dc? Eu nu scriu minciuni pt k si cei de la balastiera au acte si tot ele o sa vb. Nu mor pt k nu ma oftic ca voi! Care altii stiu "adevarul", rudele tale? Nici nu vrei sa mai comentezi pt k fost demascat, renunti prea usor! Pana acum nu te putea opri nimeni...erai foarte activ...iar acum cand s-a aflat adevarul despre persoana ta renunti? Sau nu mai ai internet? Vad ca nici nu prea stii sa scrii,mananci litere,faci dezacorduri......dar te inteleg.
7.   Comentariu trimis de
(25 iun 2011, 19:47:26
Daca stiiai sa numeri nu spuneai ca sunt atatia. Si te rog sa vorbesti frumos ca nu e nimeni dobitocul tau. Si daca nu stiiai nu ai voie sa vorbesti asa in camentarii asa ca ai grija!! Se vede din modul cum vorbesti ce educatie ai. Si nu cred ca mint eu ci voi mintiti fara nici o nerusinare. Si ce mai sustinea asa numitul SATULBURSUCENI(ADICA FOSTUL DASCAL) ca nu are nimeni nimic cu preotul daca u acum te legi de el. Ce ati mancat bun dupa intrunire? Au fost mai multe feluri sau doar o gustare?
8.   SATUL BURSUCENI = dascal Bursuceni trimis de
(25 iun 2011, 20:44:38
KARLO in viziunea lui nu a facut nimic rau doar numai un un piic... A venit cu familia la scandal in Biserica ,cand lumea vine la Inviere el umbla beat prin Corocaiesti tot in aceeasi stare a dat foc la o casa ,toate magazinasele din sat erau vizitate foarte des ,gardurile urinate si somnicul dulce din masina ,apoi urmarirea S.R.i.-ului (cu caruta prin Dumbraveni ....)Tata socru se enerveaza isi ia fata acasa de doua ori apoi stie toata lumea ce a urmat...spalarea rufelor in sat,ichide poarta ,nu primeste preotul ,batjocorindu-l in fel si chip (avem scoala )iar daca au muncit la Biserica parintii lui si-au luat rasplata.Toata lumea din sat a contribuit si nu aud sa se laude cum fac ei .Credeti voi ca totul vi se cuvine voua?Iar de tine iti spun foarte sincer "NE-AM SATURAT,NU TE MAI PUTEM VEDEA "vezi-ti de familia ta eleganta nu-ti mai baga nasul peste tot ,uitati-va la voi cum aratati . Va inteleg ,vreti sa fiti vedete,dar nu asa .Voi va faceti singuri neamul de rusine .Peste ani o sa ramaneti de poveste cum a ramas numele Luca.Imi pare rau am copilarit cu tine dar nu te-am crezut asa.Nu mai vorbiti urat pe internet ca aratati a fi niste oameni josnici.Te rog nu ne fa satul in care traim ca sa fie batjocora presei.Linistestete odata.
9.   Uita-sem trimis de
(25 iun 2011, 21:29:34
din cite ai spus vad ca il urasti foarte tare pe preot ,apropo cum mai poti sta linga el?mai poti cinta?imagineaza-ti ce urit ar fi cu tine.oamenii se gindesc la ceea ce ai facut .gindeste-te bine la ce ti-am spus
10.   Comentariu trimis de
(26 iun 2011, 11:28:11
vb cum vreau.nu am cantat in viata mea la biserica nu am voce .nu-l laud pe dascal dar nici pe preot si el este un betiv si mai are si alte ,,calitati" ascunse pe care am sa le spun satenilor nu aici si nu am nici o treaba nici cu presa eu stiu ce spun si nu ma poate opri nimeni .
11.   T-AI SCHIMBAT NUMELE!!! trimis de
(26 iun 2011, 15:11:39
Iar se vede de la o posta ca u esti!!! Nu te mai ascunde! nu ai demnitate deloc!!! Uite ce LUCRURI FRUMOASE s-au spus despre tine!! Ma intreb daca e mai renumit decat tine???
12.   Comentariu trimis de
(26 iun 2011, 16:32:20
intradevar,se cunoaste educatia pe care o ai ,preotul nu are nevoie de lauda ta il cunosc pe el dar mai ales pe tine.diferenta stiu sa o fac.nu mai esti apreciat in sat ,pentru ceea ce faci.da preotul e renumit prin ceea ce a facut pentru noi iar familia lui OROSAN IOAN e renumita prin rautatile lor.MA FACI SA CRED CA A BAUT MAI MULT DECIT TINE CA ATUNCI CIND TE-AI IZBIT CU MASINA IN STILP.ai crescut aici si te cunoastem fb asa ca nu incercasa te ridici acolo unde nu -ti este locul.nu meriti nici o atentie.PA
13.   Comentariu trimis de
(26 iun 2011, 17:19:10
in ce limba sa va scriu sa intelegeti ca nu sunt orosanu si ce vrei sa zici ca preotul nu bea .nu bea putin,si de SATULBURSUCENI tot asa ziceti ca e orosanu .numai el e in satul asta?sunteti jalnici nici nu mai stiti de cine sa va legati cand ati vazut ce s-a intamplat ?
:-q
14.   Comentariu trimis de
(27 iun 2011, 11:30:33
In nici o alta limba pt k oricum se vede dupa ce spui ca u esti!! Nu esti numai u dar pe tine te-au ales oamenii pt k esti cel mai de seama, asta rezulta din ceea ce spune un consatean de-al tau:)). Dar ce s-a intamplat nou??? Ca de scandalurile pe care le-ai facut impreuna cu rudele tale e satul tot satul. Deci nu s-a intamplat nimic nou.
15.   VA FACETI SATUL DE RAS trimis de
(27 iun 2011, 18:57:21
Karlo oricine ai fi nu mai vorbi asa de preot ca nu e bine. Eu il cunosc si tot ce spui sunt minciuni si arata ca ai o ura fara margini pentru el si nu e bine. E un om bun care a facut multe lucruri bune si frumoase pentru satul tau si sunt convins ca o sa mai faca si ar fi bine sa il ajutati nu sa puneti piedici. Iar cei din corocaiesti care au iesit sustinandu-va sunt oameni dupa care tot voi ati umblat prin sat si ia-ti indemnat sa iasa la scandal. Intelege ca va faceti singuri satul de ras.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei