Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2011 - Anul XVI, nr. 147 (4745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful IGPR: Reorganizarea Poliţiei rurale duce la creşterea eficienţei serviciului poliţienesc

Vineri, 24 Iunie 2011 (18:45:48)

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, susţine că în urma reorganizării poliţiilor din mediul rural va creşte eficienţa serviciului poliţienesc şi calitatea acestui serviciu pentru cetăţeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Chestorul Liviu Popa a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că în prezent acelaşi număr de poliţişti este alocat pentru o comună cu 300 de locuitori, dar şi pentru una cu 7.000 de locuitori.

"Cred că această reorganizare vine să eficientizeze serviciul poliţienesc, să crească, dacă vreţi, calitatea acestui serviciu pentru cetăţeanul din mediul rural. Cred că printr-o relocare şi printr-o readunare a resurselor pe care poliţia le are într-o anumită zonă putem să ne stabilim priorităţile şi să alocăm pe priorităţi aceste resurse. Ştiţi că în România există o comună în judeţul Bistriţa cu 127 de locuitori, există comune cu 200, 300 de locuitori care beneficiază, conform principiului egalităţii pentru fiecare comună, de aceleaşi resurse în condiţiile în care sunt comune de 7.000, 10.000 de locuitori care la fel beneficiază de aceleaşi resurse umane financiare şi logistice", a explicat chestorul Liviu Popa.

El a spus că prin reorganizarea poliţiei rurale va scădea timpul de intervenţie la un eveniment, care în prezent, în majoritatea cazurilor depăşeşte o jumătate de oră.

"Timpul de reacţie este sub 15 minute pentru aproximativ 16 la sută din apelurile la 112 în mediu rural. Dar marea majoritate a acestor intervenţii sunt peste 30 de minute şi sunt datorate în primul rând faptului că aceste intervenţii sunt pe timp de noapte sau după orele 16.00, când suni la ofiţerul de serviciu, care răspunde, nu răspunde la telefon, apoi sună şi el pe altcineva. În acest fel, având maşinile în teren, ai posibilitatea să vezi fiecare maşină unde este şi care se poate deplasa mai repede la eveniment. Timpul de intervenţie sigur se va reduce", a explicat şeful IGPR.

El a precizat că în urma acestei reorganizări nu vor fi disponibilizaţi poliţişti din mediul rural.

"Prin această reorganizare nu vor fi disponibilizaţi poliţişti din mediul rural. În fiecare comună va rămâne poliţistul care se va ocupa de problemele judiciare şi de proximitate, iar ceilalţi din postul de poliţie vor fi reuniţi într-o secţie de poliţie care se vor ocupa şi vor avea ca principală sarcină patrularea în zona mediului rural, patrularea intercomunală pe componenta de păstrare a liniştii publice, dar şi pe componenţa de circulaţie", a mai spus chestorul Liviu Popa.

Prezent la conferinţa de presă, şeful interimar al IPJ Constanţa, Adrian Rapotan, a spus că în judeţul Constanţa cele 57 de comune au fost împărţite în nouă secţii de poliţie rurală.

"La nivelul judeţului Constanţa, cele 57 de comune le-am împărţit pe nouă secţii de poliţie rurală. Am avut ca principii la această împărţire aşezarea geografică, topografia comunelor, căi de comunicaţii şi distanţele dintre ele, suprafaţa administrativă a comunei, numărul populaţiei starea infracţională şi contravenţională şi nu în ultimul rând arondarea la Parchete şi Judecătorii", a menţionat Adrian Rapotan.

Şeful Poliţiei Române a avut, vineri, o întâlnire cu primarii de comune din judeţul Constanţa pentru a discuta despre reorganizarea poliţiei rurale, evenimentul desfăşurându-se la sediul Prefecturii Constanţa.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful IGPR: Reorganizarea Poliţiei rurale duce la creşterea eficienţei serviciului poliţienesc.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful IGPR: Reorganizarea Poliţiei rurale duce la creşterea eficienţei serviciului poliţienesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...alo.. nenea sefu IGPR las-o moale cu eficienta trimis de
(26 iun 2011, 22:17:20
Domnu sef IGPR io nu sunt recidivist dar as vrea sa fi ca sa-ti iau coardele tale vocale care vorbeste despre lucruri care nu le cunoaste si ne crede prosti.
Pai matale crezi ca va creste eficienta politistului cand acesta este timorat de faptul ca nu are nici un sprijin legal oficial. O simpla amenda data si un simplu telefon il baga in spaime pe cel mai aprig "majur" ca isi pierde slujba si locuinta de serviciu. Veniti cu o legislatie clara care sa-l apere pe politist dati reguli simple de aplicare fara interpretari si urmariti aplicarea ei si o sa aveti eficienta , nu numarati agentii ca barabulele pe tarla ca e oleaca altfel ca la matale acolo pe holurile inspectoratului unde toti stau cu turul lipit de peretele coridorului cand iesiti sa faceti pisu..Cetateanul nu are nici o siguranta , nu ca politistul nu e eficient ci pentru ca nu il ajutati voi ca el in primul rand sa fie in siguranta . Mosmondelile voastre cu resursele in numele carora vreti sa faceti reduceri de personal ca sa optimizati sistemul sunt masura capacitatilor voastre de organizare ... asa ca nu mai sforaiti despre eficientizare buba-i in alta parte ... mai lasa-ne ...
Daca ai alta opinie ... poate ne scrii ..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei