Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS va achiziţiona în 2011 800.000 doze vaccin BCG

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în 2011, prin Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF, cantitatea de 800.000 de doze de vaccin împotriva tuberculozei BCG, în contextul în care Institutul Cantacuzino, unde continuă lucrări de retehnologizare şi inspecţii, nu-l poate produce până în 2012.

Potrivit unui proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Sănătăţii, achiziţionarea celor 800.000 de doze de vaccin împotriva tuberculozei BCG de către Ministerul Sănătăţii prin Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF, se va face prin încheierea unui contract de furnizare, în scopul asigurării imunizării specifice a copiilor, în 2011.

Costurile achiziţionării vaccinului împotriva tuberculozei sunt de 86.800 de dolari, sumă care se achită în lei, la cursul de schimb din data facturării, din fondurile aprobate în bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2011, pentru Programul naţional de imunizare, din cadrul programelor naţionale privind bolile transmisibile aprobate în condiţiile legii, se arată în proiect.

Aceste costuri includ atât valoarea totală a cantităţii de vaccin achiziţionate, cât şi cheltuielile determinate de transport, manipulare, asigurare şi cheltuieli neprevăzute. Sumele neutilizate vor fi realocate Programului naţional de imunizare pentru anul curent.

Conform prevederilor OMS nr. 1591/ 1110 din 30 decembrie 2010 pentru aprobarea normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate pentru anii 2011 şi 2012, Ministerul Sănătăţii este obligat să asigure vaccinurile necesare pentru imunizarea copiilor.

Vaccinarea BCG este doar una din imunizările cuprinse în Programul Naţional de Imunizare şi se realizează în primele 24 de ore de la naştere a copiilor, în maternităţi, asigurând prevenirea formelor invazive, hematogene de tuberculoză la copii, şi contribuie totodată la diminuarea incidenţei bolii în populaţia generală, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Anual, Ministerul Sănătăţii a încheiat un contract de furnizare de vaccin BCG cu Institutul "Cantacuzino" pentru asigurarea cantităţilor necesare de vaccin pentru toţi nou - născuţii din cursul anului respectiv.

Institutul a încetat însă procesul de producţie al vaccinului BCG din trimestrul al doilea al anului 2009 din cauza lucrărilor de retehnologizare la linia de producţie şi înfiolare.

Din acest motiv, în 2010, Ministerul Sănătăţii a încheiat cu Fondul Naţiunilor Unite din România un contract pentru achiziţionarea de către UNICEF, în numele şi pentru MS, a unui milion de doze de vaccin BCG în valoare de 70.121 de dolari.

"Ţinând cont de faptul că în acest moment INCDMI Cantacuzino se află în procesul de finalizare a lucrărilor de retehnologizare a liniei de producţie pentru vaccinul BCG şi de realizare a inspecţiilor tehnice de verificare a respectării tuturor condiţiilor de bune practici de fabricare, acesta nu poate asigura producţia de vaccin BCG necesar Programului Naţional de Imunizare până la sfârşitul anului 2011. Astfel, se impune achiziţionarea vaccinului BCG necesar pentru vaccinarea nou - născuţilor în anul 2011, utilizând acelaşi mecanism ca în anul 2010, respectiv, prin realizarea unui contract pentru achiziţionarea de către UNICEF, în numele şi pentru Ministerul Sănătăţii, a cantităţii de 800.000 de doze de vaccin BCG, astfel încât costurile aferente acestei achiziţii să se menţină la nivelul costurilor din 2010", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS va achiziţiona în 2011 800.000 doze vaccin BCG.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS va achiziţiona în 2011 800.000 doze vaccin BCG0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei