Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gruia: Igaş să numească liderii de sindicat care ştiu de corupţia din vămi, pentru a fi pedepsiţi

 

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marian Gruia, a subliniat că ministrul Trian Igaş ar trebui să îi numească pe liderii de sindicat despre care spune că ar şti de corupţia din vămi, pentru a nu plana asupra tuturor astfel de suspiciuni.

Liderul SNPPC a precizat că el nu cunoaşte niciun lider de sindicat care să ştie de situaţia din vămi şi să nu sesizeze acest lucru, dar, dacă există, şi ministrul ştie care sunt ar trebui să îi numească.

"Aceste infracţiuni care se petrec în vămi sunt cunoscute de ani de zile, noi, liderii de sindicat am vorbit despre ele de foarte multe ori, dar nu ne-a luat nimeni în seamă. Însă acum este de neconceput ceea ce face ministrul să lase să planeze asupra tuturor liderilor, să spună clar cine sunt cei despre care vorbeşte, să fie cercetaţi şi sancţionaţi, pentru că legea e lege pentru toţi. Dacă astfel de lideri există îşi merită soarta", a specificat Gruia.

Liderul SNPPC a afirmat că ministrul Igaş a refuzat, de când ocupă acest post, să discute cu sindicatele, în pofida a nenumărate solicitări în acest sens.

"Cred că a primit un ordin să nu se vadă cu noi, poate de la preşedintele Băsescu. Dar este foarte importantă şi necesară o întâlnire acum mai ales că urmează să fie disponibilizaţi aproximativ 10.000 de salariaţi din sistem"

 

Igaş: Unii lideri de sindicat din poliţie nu sunt străini de corupţia din vămile române

 

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, ieri, la bilanţul IGSU că unii lideri de sindicat din poliţie nu sunt străini de corupţia din vămile române, făcând apel la aceştia să se "poziţioneze într-un anumit fel faţă de acest fenomen".

Traian Igaş a spus că din nou ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi-au făcut datoria, referindu-se la descinderile de ieri dimineaţă din cinci vămi şi puncte de trecere a frontierei.

Igaş i-a încurajat pe aceştia să meargă mai departe cu astfel de acţiuni, pentru a combate eficient corupţia din vămi.

Întrebat despre comentariile unor lideri de sindicat din poliţie, Igaş a spus: "Am o rugăminte la liderii de sindicate: să se poziţioneze într-un anumit fel ca să ştim şi noi dacă sunt alături de noi sau se poziţionează cu acei oameni care săvârşesc fărădelegi".

Igaş a adăugat că are încredere că fiecare poliţist îşi face datoria cu onestitate, însă a precizat că din informaţii deţinute de el sunt unii lideri de sindicat care "nu sunt străini de ce se întâmplă în vămi". Întrebat dacă va declanşa o anchetă internă în urma neregulilor descoperite în vămi, Iagaş a amintit că este "un om echilibrat şi că va analiza situaţia, urmând să ia o decizie în acest sens, atunci când va avea toate datele necesare".

Totodată, întrebat cum influenţează acţiunile din vămi momentul aderării României la Schengen, ministrul Igaş a precizat că aceste demersuri au fost începute în urmă cu mult timp şi că structurile ministerului îşi fac datoria, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea frontierelor şi demascarea angajaţilor corupţi. Astfel, consideră Igaş, aceste acţiuni ar trebui să fie un semnal pozitiv pentru Europa.

Întrebat dacă are informaţii privind unii şefi din vămi care ar coordona faptele de corupţie Igaş a transmis liderilor de sindicat care au făcut aceste afirmaţii să facă publice acele nume. Despre şansele României de a adera la spaţiul Schengen în 2011, Igaş a spus: "Sunt convins că vom primi ce merităm".

Ieri dimineaţa, anchetatorii anticorupţie au descins la punctele de graniţă din vestul ţării, în cadrul unei operaţiuni de combatere a corupţiei şi contrabandei, urmând ca peste o sută de persoane să fie aduse la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Totodată, procurorii argeşeni audiază, ieri, 40 de persoane implicate în contrabanda cu ţigări, după ce s-au făcut peste 70 de descinderi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gruia: Igaş să numească liderii de sindicat care ştiu de corupţia din vămi, pentru a fi pedepsiţi.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gruia: Igaş să numească liderii de sindicat care ştiu de corupţia din vămi, pentru a fi pedepsiţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare chiar nu syiau ! trimis de
( 9 feb 2011, 13:19:04
Lideri de sindicat sustin ca nu stiau ce se intampla in vami , oare sa fie adevarat acest lucru ,nu prea cred .
2.   Sindicatul!??? trimis de
( 9 feb 2011, 21:56:24
Nu stiu daca sindicatele ar trebui sa fie vinovate, ele isi apara membri , ii ajuta sa dobandeasca conditii de munca mai bune, nu sa-i urmareasca daca savarsesc abateri. Cred ca avem destule structuri platite pentru aceste lucruri si care nu-si fac treaba. Cred ca si prevenirea are un rol foarte important in toate aceste situatii. Organizatiile sindicale nu fac decat sa urmareasca daca nu se fac abuzuri din partea angajatorilor. Deci nu scrie in statutul sindicatelor sa faca mai mult decat face un cetatean de pe strada, sa anunte autoritatile in masura sa ia masuri. Dar care autoritati, daca ele insele sunt corupte. Asa ca sa nu mai dam vina pe altii , sa-si vada mai bine barna din ochiul sau....
3.   Nu, ministrul Igas ar trebui.... trimis de
(10 feb 2011, 11:25:03
Nu, ministrul Igas ar trebui sa spuna cine a intervenit la el pentru readucerea lui Anea in punctul de frontiera Siret, desi fusese sanctionat disciplinar de vreo doua ori si ar mai trebui sa spuna de ce l-a numit totusi pe acel Anea, din nou, desi putea afla oricand despre abaterile sale!!! Asta ar trebui sa ne spuna noua, romanilor, Ministrul de Interne.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei