Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Franks: Unii consumatori de energie plătesc prea mult pentru că alţii au contracte sub preţul pieţei

 

O parte a consumatorilor de energie din România achită un preţ prea mare pentru că alţii obţin contracte sub preţul pieţei, fiind nevoie de tarife unitare şi transparente în sectorul energetic, potrivit şefului misiunii FMI, Jeffrey Franks.

"Când spun schimbare de preţ şi reglementarea sectorului nu mă refer neapărat la un preţ mai mare pentru toată lumea. De fapt, unii plătesc prea mult pentru că în condiţiile în care alţii obţin contracte sub preţul pieţei creşte preţul pentru ceilalţi. Deci ne trebuie un preţ unitar, care să fie transparent şi corect pentru toată lumea", a declarat Franks la Parlament.

El a adăugat că trebuie protejate categoriile cele mai vulnerabile ale populaţiei.

"Suntem conştienţi că ajustarea de preţurilor în sectorul energetic poate fi un subiect foarte sensibil. Trebuie protejate categoriile cele mai vulnerabile. (...) Am cerut Guvernului să stabilească încă de pe acum care sunt aceste categorii, înainte de a începe liberalizarea pieţelor pentru gospodării", a spus Franks, după o întâlnire cu reprezentanţii BP al Senatului.

Anterior în cursul zilei de luni, Franks a declarat că populaţia nu trebuie să se aştepte la creşterea preţurilor la electricitate şi gaze în "viitorul apropiat", întrucât procesul de liberalizare a costurilor se va realiza gradual, până în 2015, şi diferenţiat pentru persoanele bogate şi cele vulnerabile.

Oficialul FMI a menţionat, într-o conferinţă de presă, că prima fază a liberalizării preţurilor va viza alţi consumatori decât populaţia, proces care va începe în lunile următoare şi va fi încheiat în 2013.

Tarifele la energia electrică şi gaze vor creşte în intervalul 2013-2015, pe baza unui calendar care va fi stabilit până în septembrie 2011. Eliminarea preţurilor reglementate la energia electrică şi gaze a fost anunţată, luni seara, de premierul Emil Boc, la finalul negocierilor cu FMI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Franks: Unii consumatori de energie plătesc prea mult pentru că alţii au contracte sub preţul pieţei.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Franks: Unii consumatori de energie plătesc prea mult pentru că alţii au contracte sub preţul pieţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei