Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2010 - Anul XV, nr. 129 (4420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea i-a acuzat pe primari că tergiversează vânzarea locuinţelor ANL

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, i-a acuzat, ieri, pe primari că tergiversează vânzarea locuinţelor ANL, spunând că preferă să încaseze chirii de la cei care le ocupă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Elena Udrea i-a rugat pe prefecţi să-i determine pe primari să vândă locuinţele ANL.

"Primarii, în cele mai multe cazuri, au tergiversat vânzarea locuinţelor ANL pentru că preferă să încaseze chirii de la cei care stau în aceste locuinţe. Rugămintea fermă a fost către prefecţi să îi determine pe primari să vândă aceste locuinţe celor care doresc să le cumpere, pentru că este nevoie să construim în continuare case ANL", a spus Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale a afirmat, referindu-se la reabilitarea termică a blocurilor, că în România sunt trei milioane de apartamente, iar statul şi-a permis până acum să co-finanţeze anual reabilitarea termică a 30.000 de locuinţe, precizând însă că anul acesta nu există la minister bani pentru reabilitarea a 30.000 de locuinţe.

De asemenea, Udrea a remarcat că în acest ritm ar fi nevoie de o sută de ani pentru a reabilita toate apartamentele din ţară.

Ministrul Turismului a arătat că Guvernul a iniţiat o hotărâre prin care statul garantează creditele proprietarilor care doresc să-şi reabiliteze locuinţe pe bani proprii.

"În aceste condiţii, am luat decizia şi am iniţiat o hotărâre de Guvern prin care statul garantează creditele proprietarilor care doresc să-şi reabiliteze locuinţe pe bani proprii. Este un program ca la prima casă: cei care doresc să facă un credit la băncile care intră în acest program pot face acest credit pe o durată de zece ani, într-un cuantum de până la 3.500 de euro, pentru împrumut garantând statul. Cei mai mulţi nu vor să se împrumute pentru că nu vor să garanteze cu apartamentele", a mai spus Elena Udrea.

Elena Udrea a fost prezentă, ieri, în localitatea Corneşti, în punctul Pod peste Cricov, la limita administrativă dintre judeţele Dâmboviţa şi Prahova, unde a asistat la recepţia şi inaugurarea lucrărilor de reabilitare a DJ 101 G, care face legătură între localităţile Tătărani-Brazi-Brazii de Jos-Tinosu-Şirna-Hăbăud şi Crivaţu, proiect derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea i-a acuzat pe primari că tergiversează vânzarea locuinţelor ANL.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea i-a acuzat pe primari că tergiversează vânzarea locuinţelor ANL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei