Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2010 - Anul XV, nr. 129 (4420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE avertizează România şi alte 11 state privind efectuarea planurilor de management al râurilor

Comisia Europeană (CE) a transmis un prim avertisment României şi altor 11 state membre, după ce acestea nu au trimis, însă, planurile naţionale de management al bazinelor riverane, conform legislaţiei Uniunii Europene.

Statele avertizate sunt Belgia, Cipru, Danemarca, Grecia, Irlanda, Lituania, Malta, Polonia, România, Slovenia şi Spania, potrivit unui comunicat de presă al CE.

Planurile bazinelor riverane sunt fundamentale pentru aplicarea Directivei Cadru a Apelor şi pentru atingerea obiectivului de creştere a calificativului apelor europene până în 2015. Planurile ar fi trebuit adoptate până în 22 decembrie 2009.

Comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik, a cerut statelor membre să ia acţiuni rapide, să finalizeze consultarea publicului şi să trimită planurile.

CE a decis, astfel, să trimită o primă scrisoare de avertizare unui număr de 12 state membre privind absenţa planurilor necesare Directivei Cadru.

Conform legislaţiei în vigoare, statele UE trebuie să publice un plan de management pentru fiecare bazin riveran, iar cele care împart un bazin trebuie să conlucreze pentru a produce un singur plan.

Autorităţile naţionale trebuie să consulte publicul şi celelalte părţi interesate de planuri şi să publice acte premergătoare, lăsând un termen de şase luni pentru primirea de comentarii scrise referitoare la acestea. Având în vedere cerinţele, consultările cu publicul ar fi trebuit să înceapă în decembrie 2008.

În ciuda reglementărilor UE, 31 la sută din populaţia sa nu ştie cum vor fi controlate resursele de apă, situaţie riscantă pentru obiectivele Directivei menţionate, arată CE.

Statele membre atenţionate au două luni la dispoziţie pentru a răspunde avertismentului.

Directiva privind apele de pe teritoriul Uniunii a intrat în vigoare în anul 2000, prevăzând un sistem integrat de management al bazinelor riverane. În cadrul acesteia a fost stabilit şi obiectivul de a ajunge la un calificativ bun al apelor până în 2015.

Comisia analizează, în prezent, calitatea planurilor de management deja primite şi va prezenta un al treilea raport privind implementarea Directivei Cadru în 2012. Acesta va sumariza planurile şi va oferi recomandări pentru îmbunătăţirea modalităţilor de implementare a acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE avertizează România şi alte 11 state privind efectuarea planurilor de management al râurilor.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE avertizează România şi alte 11 state privind efectuarea planurilor de management al râurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei