Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Puterile străine încearcă să fure petrolul Libiei, susţine Muammar Kadhafi

 

Puterile străine încearcă să fure petrolul Libiei, a declarat, ieri, liderul libian Muammar Kadhafi, care a avertizat că "libienii vor lupta până la ultimul om, din nordul ţării până în sud", într-un discurs susţinut în timpul unei ceremonii publice la Tripoli, relatează CNN.

Kadhafi a afirmat că au existat atacuri şi că poliţia libiană a ripostat. El a comparat situaţia cu raidul FBI din 1993 împotriva unei clădiri aparţinând sectei Branch Davidian, în Waco, Texas, sau cu atacurile palestinienilor împotriva Israelului.

Potrivit lui Kadhafi, revoltele din Libia au început când o celulă ascunsă de forţe străine a atacat poporul, recurgând la arme, în oraşul Benghazi, din estul ţării. Poporul a răspuns prin înăbuşirea revoltei, a continuat liderul libian.

El a negat că au existat demonstraţii publice împotriva lui sau că armata a tras în protestatari.

Potrivit acestuia, informaţiile furnizate de posturile străine prin satelit au fost false şi "în Libia nu a fost nici un corespondent". El a negat de asemenea că în Libia există deţinuţi politici.

"Puterea este a poporului şi nu există o altă putere. Nu este loc pentru un rege sau preşedinte sau mediator în sistemul Jamahiriya (sistemul politic libian, n.red.). Nicio lege nu este creată fără aprobarea conferinţelor populare. Am fost lider al unei revoluţii în 1969 şi apoi m-am retras în cortul meu. Nu exercit nicio autoritate. Încurajez poporul să preia puterea. Poporul libian, repet acest lucru, este liber să exercite puterea", a spus Kadhafi.

"Am fost surprins de demonstraţiile care au loc în ţară, cu pancarte şi postere. Şi am întrebat: «Se plânge cineva în legătură cu mine?» «Există o provocare», au răspuns ei. «De unde vine ea?», i-am întrebat. «Din străinătate», au spus ei. (...) Kadhafi nu are nicio autoritate pe care să o poată preda. Posturile străine sunt în spatele (protestelor)", a continuat el.

Liderul libian Muammar Kadhafi, contestat în interiorul şi exteriorul ţării, participa ieri la o ceremonie publică la Tripoli, în cursul căreia a luat cuvântul, potrivit televiziunii oficiale.

Ceremonia marchează împlinirea a 34 de ani de la stabilirea "puterii maselor" în Libia, a precizat televiziunea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puterile străine încearcă să fure petrolul Libiei, susţine Muammar Kadhafi.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puterile străine încearcă să fure petrolul Libiei, susţine Muammar Kadhafi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei