NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
luni, 3 aug 2015 - Anul XX, nr. 177 (5989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5898 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol public

Un minor anchetat pentru tentativă de omor asupra unui poliţist şi a unui jandarm, acuzat şi de furt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un minor în vârstă de 17 ani, din municipiul Vatra Dornei, autor, împreună cu un frate de-al său, al unei fapte de violenţă fără precedent asupra unui poliţist şi a unui jandarm, s-a ales cu un nou dosar penal, de această dată pentru furt calificat. Suspectul, Gabriel Petronel Căldărariu, este acuzat că a spart un bar la câteva zile după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat asupra celor doi oameni ai legii.

Minorul se află în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar, având mai multe interdicţii şi, pentru că s-a ales cu un nou dosar penal, astăzi procurorii vor lua în discuţie dacă se impune solicitarea arestării preventive a acestuia.

 

Au furat cât alcool au putut duce

Vinerea trecută, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de un bărbat din Dorna Arini cu privire la faptul că în noaptea precedentă autori necunoscuţi au pătruns într-un bar din localitate, de unde au sustras băuturi alcoolice şi alte produse, în valoare de aproximativ 2.000 de lei. Poliţiştii au obţinut în scurt timp date de anchetă care i-au dus la persoanele suspecte de comiterea faptei. S-a stabilit că uşa de acces a fost forţată cu un cuţit, cel care a pătruns efectiv prin efracţie, susţin poliţiştii, fiind nimeni altul decât Gabriel Petronel Căldărariu, în vârstă de 17 ani, minorul trimis în judecată pentru tentativă de omor. Acesta ar fi sustras bunuri împreună cu încă trei tineri, Cătălin Bucătariu, în vârstă de 21 de ani, Vasile Luca, de 24 de ani, ambii din Vatra Dornei, şi Andrei Nerghiş, de 19 ani, din comuna Dorna Arini. 

Cei patru au pus fapta pe seama consumului de alcool, declarând că au vrut să mai bea.

O parte din alcool a fost consumat de cei patru autori, câteva sticle au fost sparte în momentul transportării în plase, iar restul au fost vândute, parte din sticlele de alcool fiind recuperate şi restituite părţii vătămate.

 

Trimis în judecată pentru că i-a tăiat pe doi oameni ai legii cu cioburi de sticlă şi a aruncat cu un bolovan spre un jandarm 

Revenind la minorul de 17 ani, Gabriel Petronel Căldărariu, trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru tentativă de omor calificat, scenele descrise de procurori în rechizitoriul de trimitere în judecată sunt înspăimântătoare. Totul ar fi plecat de la Zabăr Căldărariu, în vârstă de 19 ani, fratele mai mare al tânărului de 17 ani. 

Faptele s-au petrecut în noaptea de 4/5 iulie a.c., când într-un club din Vatra Dornei, arată procurorii, fratele mai mare a tâlhărit un tânăr de 110 lei. Cu banii luaţi, cei doi fraţi au plecat apoi într-un alt club din oraşul staţiune, însă între timp victima tâlhăriei alertase poliţia.

Un poliţist în civil l-a identificat pe Zabăr Căldărariu în clubul respectiv şi, după ce şi-a declinat identitatea, i-a cerut suspectului să iasă cu el până afară, să stea de vorbă. În timp ce poliţistul în civil vorbea la telefon şi cerea întăriri, Zabăr Căldărariu, rezultă din anchetă, a spart două sticle de bere, rămânând în fiecare mână cu un ciob de sticlă. Profitând de faptul că poliţistul nu era cu faţa spre el, a încercat să îl lovească în zona capului. Norocul victimei a fost că un jandarm care se afla în timpul liber la clubul respectiv a intervenit. Cei doi au încercat să-l imobilizeze pe tânărul de 19 ani, însă agresorul a reuşit să-l taie pe poliţist în zona gâtului.

Scenele violente nu s-au oprit aici, însă poliţistul şi jandarmul au reuşit să-l imobilizeze pe tânărul de 19 ani. În acel moment a intervenit fratele mai mic, Gabriel Petronel Căldărariu, care a ieşit din local cu o sticlă de bere, a spart-o şi l-a lovit cu un ciob pe jandarm în zona toraco-lombară stânga. Cu acelaşi ciob, minorul a reuşit să-l taie în zona braţelor şi pe agentul de poliţie.

Ulterior, adolescentul în vârstă de 17 ani, arată anchetatorii, a aruncat înspre jandarm cu un bloc de piatră de aproximativ zece kilograme, însă din fericire victima a reuşit să se ferească şi să evite lovitura.

Cei doi fraţi au fost reţinuţi, însă ulterior mandat de arestare preventivă a fost emis doar pe numele tânărului în vârstă de 19 ani. În cazul minorului, judecătorii au stabilit că este suficientă măsura controlului judiciar. Rămâne de văzut care va fi decizia procurorului de caz şi eventual a judecătorilor după această faptă de furt. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un minor anchetat pentru tentativă de omor asupra unui poliţist şi a unui jandarm, acuzat şi de furt.
 Vizualizări articol: 1586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un minor anchetat pentru tentativă de omor asupra unui poliţist şi a unui jandarm, acuzat şi de furt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețetele lui Bacalbașa) Cu ceva vreme în urmă, era de bon-ton să primești musafiri la ceai, in amiezile parfumate (și toride) de vară. Uite, o dupa-amiaza de iulie, ca aceasta, de acum, în gradina casei, sub perdeaua de glicină ori de mâna-maicii-domnului... Citeşte