Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2015 - Anul XX, nr. 177 (5989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Perioadă bună

Doctorul Leon Postolache, omul care a adus stabilitatea printre sanitar-veterinarii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, o instituţie greu încercată din cauza numeroaselor schimbări la nivel de conducere, a intrat de mai bine de un an de zile într-o perioadă de stabilitate care nu a adus decât beneficii activităţii sanitar-veterinarilor din judeţ. Este o realitate incontestabilă pentru cei care lucrează la DSVSA Suceava ori pentru cei care au avut relaţii de colaborare cu această instituţie.

Doctorul Leon Postolache, numit director al instituţiei prin delegare de atribuţii din mai 2014, speră ca activitatea să continue pe aceeaşi linie, iar  concursul pentru ocuparea definitivă a funcţiei să fie organizat cât mai grabnic, pentru  o credibilitate deplină a instituţiei.

 

Perioada de haos de la conducerea instituţiei sanitar-veterinare

Ultimul director executiv al instituţiei, care a ocupat funcţia prin concurs, a fost Petrea Dulgheru. Se întâmpla în 2012, iar din vara acelui an instituţia a intrat într-o perioadă de criză fără precedent.

Instituţia care are ca atribuţii principale verificarea respectării normelor sanitar-veterinare şi a siguranţei alimentelor a fost condusă pe parcursul anului 2013de nu mai puţin de şapte oameni. Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România, forul central în domeniu, a schimbat directorii de la Suceava într-un ritm ameţitor, o bătaie de joc în primul rând la adresa acestora, dar şi a celorlalţi angajaţi.

S-a ajuns în situaţia penibilă ca un director, Cristian Lupeş, să fie demis după numai trei zile de la numire, pentru ca ulterior, după două luni, să fie din nou numit şef. Tot în 2013, pentru aproximativ jumătate de an, DSVSA Suceava a fost condusă dedoctorul Constantin Savu, venit de la Bucureşti, un specialist cu reputaţie în domeniu, dar care s-a remarcat la Suceava doar prin faptul că nu era aproape niciodată de găsit. Un alt director din această perioadă, Ioan Corduneanu, a adunat şi el mai multe mandate de director şi director adjunct, fiind schimbat în mai multe rânduri de pe un post pe altul.

 

Instituţia a trecut prin reorganizare şi prin multe provocări

În acest context, care a dus instituţia la un grad de credibilitate foarte scăzut, doctorul Leon Postolache a fost numit, prin delegare de atribuţii, director al sanitar-veterinarilor suceveni în data de 15 mai 2014. Pariurile cu privire la câte zile va rezista acesta ca şef, având în vedere ce se întâmplase în trecutul recent, nu s-au confirmat. Postolache este în fruntea instituţiei de aproape un an şi trei luni de zile.

În acest interval de timp instituţia a trecut printr-un proces de reorganizare. S-a format o nouă echipă, cu şefi noi de birouri şi servicii, fără însă a se reduce personalul.

Doctorul Leon Postolache a declarat:

„Am avut provocări profesionale importante, atât pe linie de sănătate animală, cât şi pe linie de siguranţă a alimentelor. Au fost şi perioade grele, când ne-am confruntat cu boala limbii albastre, focare de rabie, anemie infecţioasă şi alerte pe linie de siguranţă a alimentelor. Din fericire, situaţiile au fost gestionate fără a fi scăpate de sub control. Sunt mulţumit că nu am avut în toată această perioadă nici un caz de toxiinfecţie alimentară severă”.

 

Laboratorul instituţiei, omologat pentru peste o sută de tipuri de analize

Leon Postolache a subliniat colaborarea foarte bună pe care o are cu sindicatul, Colegiul Medicilor Veterinari şi Asociaţia Medicilor Veterinari.

„Merg pe principiul că omul trebuie stimulat pentru a-i putea cere performanţă. De aceea am fost şi voi fi în continuare un susţinător al drepturilor colegilor din teritoriu”, a mai spus Leon Postolache.

El a subliniat că a reuşit, în perioada de când este şef, să obţină reacreditarea laboratorului sanitar-veterinar al DSVSA Suceava, în urma unei evaluări severe. Mai mult, s-a obţinut acreditarea pentru o paletă mai largă de analize. În momentul de faţă, la instituţia sanitar-veterinară se pot face în jur de o sută de tipuri de analize.

 

Doctorul Postolache: „trebuie să fim o instituţie de îndrumare şi apoi de control”

Leon Postolache a vorbit şi despre cum vede el segmentul de control al instituţiei:

„Consider că în primul rând noi trebuie să fim o instituţie de îndrumare şi apoi de control. Agentul economic trebuie informat, şi de aceea am pus şi voi pune în continuare accent pe întâlniri cu agentul economic, pentru ca acestuia să-i fie aduse la cunoştinţă toate noutăţile legislative. Suceava are mulţi agenţi economici în domeniul sanitar-veterinar, avem foarte multe animale, cel mai mare număr de bovine din ţară, însă cu un colectiv unit şi cu stabilitate putem gestiona bine toate problemele”, a mai precizat doctorul Leon Postolache. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doctorul Leon Postolache, omul care a adus stabilitatea printre sanitar-veterinarii suceveni.
 Vizualizări articol: 3628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Doctorul Leon Postolache, omul care a adus stabilitatea printre sanitar-veterinarii suceveni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețetele lui Bacalbașa) Cu ceva vreme în urmă, era de bon-ton să primești musafiri la ceai, in amiezile parfumate (și toride) de vară. Uite, o dupa-amiaza de iulie, ca aceasta, de acum, în gradina casei, sub perdeaua de glicină ori de mâna-maicii-domnului... Citeşte