Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2015 - Anul XX, nr. 177 (5989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Împrumut

Omul de afaceri elveţian Jean Valvis îşi dezvoltă afacerile pe care le are în zona Dornelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri elveţian Jean Valvis a contractat un credit de 28 de milioane de euro pentru susţinerea şi dezvoltarea afacerilor pe care le are în judeţul Suceava, în zona Dornelor. Jean Valvis deţine în judeţul Suceava compania Carpathian Springs, care îmbuteliază apa Aqua Carpatica, dar şi afaceri în domeniul agriculturii.

UniCredit Ţiriac Bank a anunţat recent că a finalizat negocierile cu grupul Valvis cu privire la acordarea unei finanţări în valoare totală de 28 milioane de euro pentru susţinerea activităţii curente a grupului şi refinanţarea investiţiilor realizate în ultimii ani. Grupul Valvis desfăşoară operaţiuni în domeniul apelor minerale, agriculturii şi producţiei de energie regenerabilă, prin intermediul companiilor Carpathian Springs, care îmbuteliază Aqua Carpatica, Valvis Holding Distribution, Dorna Agri şi Terra Muntenia.

Din totalul împrumutului, cea mai mare sumă, de 18 milioane de euro, va ajunge la Carpathian Springs, bani destinaţi, pe de o parte, refinanţării unor investiţii realizate la fabrica din localitatea Panaci şi, pe de altă parte, pentru susţinerea nevoilor de dezvoltare a companiei pe piaţa din România, dar şi pe pieţe externe, printr-o nouă linie de capital de lucru.

O altă sumă de 2,5 de milioane de euro va ajunge la compania Dorna Agri, unul dintre cei mai importanţi producători agricoli din România. Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea culturilor agricole, scontarea subvenţiilor ce urmează a fi primite de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, precum şi pentru acoperirea altor nevoi generale ale companiei.

După contractarea acestui credit, preşedintele Valvis Holding, Jean Valvis, a anunţat că această companie se află într-o etapă de dezvoltare şi expansiune, iar parteneriatul cu UniCredit Ţiriac Bank se doreşte a fi unul solid şi de durată. „Valvis Holding, prin brandurile sale, cu precădere Aqua Carpatica, dovedeşte viziune, reuşind să schimbe paradigma de consum în categoria sa, impunându-se printr-o notorietate dovedită de cifrele de vânzări. Într-o piaţă specifică stagnantă şi conservatoare, Aqua Carpatica a înregistrat creşteri de vânzări spectaculoase de la an la an, iar 2015 se prevede a fi anul cu o creştere de aproximativ 50% faţă de anul trecut. Eforturile noastre s-au concretizat şi prin reuşite de export: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia, China, ţările Golfului, Rusia, Moldova, Germania, Ungaria. Noi avem certitudinea că AQUA Carpatica poate deveni ambasador internaţional al României, prin calitate şi poziţionare premium, putând concura direct cu cele mai prestigioase branduri mondiale”, a declarat Jean Valvis.

În acelaşi timp, şeful Departamentului de Agricultură şi Industrie Alimentară din cadrul Diviziei Large Corporate a UniCredit Ţiriac Bank şi cel care a coordonat procesul de finanţare în cadrul băncii,  Andrei Svoronos, a ţinut să sublinieze faptul că brandul Aqua Carpatica a devenit sinonim cu apa minerală premium şi are un potenţial important de dezvoltare atât în ţară, cât şi la export. „Prin acordarea acestei finanţări arătăm că susţinem strategia grupului, că apreciem spiritul antreprenorial şi împărtăşim viziunea domnului Jean Valvis şi a întregii sale echipe de management”, a spus Andrei Svoronos.

Omul de afaceri elveţian de origine greacă este cel care a creat unele dintre cele mai importante branduri româneşti, apa minerală Dorna şi lactatele LaDorna. Brandul Dorna a fost preluat de compania Coca-Cola, în timp ce La Dorna a fost achiziţionată de grupul Lactalis din Franţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul de afaceri elveţian Jean Valvis îşi dezvoltă afacerile pe care le are în zona Dornelor.
 Vizualizări articol: 3556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Omul de afaceri elveţian Jean Valvis îşi dezvoltă afacerile pe care le are în zona Dornelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar APIA! trimis de
( 3 aug 2015, 11:26:57
Banii pentru investitii la Dorna Agri ar putea fi gestionati de NICOLETA CHELER si MUNTEANU de la APIA Suceava. Tot au experienta in fraude aceste panarame.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețetele lui Bacalbașa) Cu ceva vreme în urmă, era de bon-ton să primești musafiri la ceai, in amiezile parfumate (și toride) de vară. Uite, o dupa-amiaza de iulie, ca aceasta, de acum, în gradina casei, sub perdeaua de glicină ori de mâna-maicii-domnului... Citeşte