NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
luni, 6 apr 2015 - Anul XX, nr. 79 (5891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5898 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Ceremonial

Jandarmii suceveni au primit Drapelul de luptă, simbol al onoarei, vitejiei şi al gloriei militare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În jur de 200 de jandarmi au participat, sâmbătă, în centrul Sucevei, în faţa Palatului Administrativ, la Ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Bogdan Vodă” Suceava. Drapelul de luptă a fost acordat prin decret semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul împlinirii a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Primirea Drapelului de luptă este unul dintre cele mai importante momente în istoria unei unităţi militare, fiind un simbol al onoarei, vitejiei şi al gloriei militare.

După o slujbă oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a sfinţit Drapelul de luptă, a urmat momentul solemn, în care generalul-maior Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei Române, i-a înmânat Drapelul de luptă locotenent-colonelului Marian Mihai Lungu, inspectorul-şef al Jandarmeriei Suceava. 

„Primirea acestui însemn fundamental pentru unitatea dumneavoastră, de Ziua Jandarmeriei Române, este o recunoaștere a profesionalismului și devotamentului cu care jandarmii români și-au făcut întotdeauna datoria. Fiecare dintre cei care îmbracă haina militară se angajează să apere, chiar cu prețul vieții, libertatea românilor și integritatea României. În cei 165 de ani de existență, jandarmii și-au împlinit cu credință și patriotism jurământul sfânt față de țară în fiecare misiune, atât pe teritoriul național, cât și în teatrele de operații din zone fierbinți ale mapamondului”, a fost o parte din mesajul înaltului ofiţer. Acesta a transmis mulţumiri şi felicitări conducerii Jandarmeriei Suceava.   

În cadrul ceremonialului s-a intonat imnul naţional, iar efectivele de jandarmi, acompaniate de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române, au defilat prin faţa numeroaselor oficialităţi şi a publicului prezent. Detaşamentele de jandarmi au fost formate din jandarmi de la Inspectoratul Judeţean Suceava şi de la Unitatea Specială Jandarmi Gardă de Onoare şi Protecţie Instituţională Bucureşti.

După momentul festiv de ieri, în România au mai rămas zece inspectorate de jandarmi care nu au încă un Drapel de luptă.

Drapelul de luptă este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi numai la anumite ceremonii militare, de Ziua Naţională a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea jurământului militar sau la funeralii militare. Ori de câte ori este scos, Drapelul de luptă este apărat de garda drapelului, formată din şapte membri – comandantul gărzii, militarul port-drapel şi cinci însoţitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmii suceveni au primit Drapelul de luptă, simbol al onoarei, vitejiei şi al gloriei militare.
 Vizualizări articol: 2545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Jandarmii suceveni au primit Drapelul de luptă, simbol al onoarei, vitejiei şi al gloriei militare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei