Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 220 (5427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea: Cei care resping proiectul Roşia Montană să aducă soluţii; nu pot fi doar Gică Contra

Duminică, 22 Septembrie 2013 (15:16:41)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, la Roşia Montană, la ieşirea din galeria minieră Cătălina Monuleşti, că cei care sunt împotriva proiectului trebuie să propună soluţii pentru locuri de muncă, el adăugând: "Nu poţi să fi numai aşa, Gică Contra".

"Dacă eşti împotriva proiectului trebuie să vii şi cu o soluţie. Nu poţi să fi numai aşa, Gigă Contra. Ce facem cu miile de oameni care locuiesc aici? Ce le spunem tinerilor de aici sau celor în vârstă?", a spus Zgonea.

El a subliniat că este important ca România să fie o ţară care generează locuri de muncă.

Preşedintele Camerei a precizat că a coborât în galeria minieră pentru a da un mesaj de normalitate colegilor săi din Parlament, un mesaj prin care vrea să arate că "dacă vrei să iei o decizie, trebuie să te documentezi în prealabil şi să asculţi atât argumente pro cât şi argumente contra".

"Eu cred că România nu poate să-şi permită şi nu are suficient de multe resurse financiare ca să-i facem pe toţi să lucreze în haine albe sau în high-tech. Dacă am putea toţi să lucrăm în IT sau în domeniul speculaţiilor bursiere, ar fi bine", a spus Zgonea.

El a sublinit că datoria Parlamentului este de a judeca la rece şi de a evita reacţiile emoţionale. Totodată, Zgonea a spus că Parlamentul nu trebuie să se antepronunţe în ceea ce priveşte proiectul.

Preşedintele Camerei a spus că îşi doreşte ca Parlamentul să se pronunţe cu celeritate şi maturaitate asupra proiectului, într-o perioadă de timp relativ mică, dar suficient de mare pentru ca parlamentarii să decidă în cunoştinţă de cauză.

După ieşirea din mină, Zgonea a mers acasă la un localnic care lucrează la proiectul minier. Acesta i-a cerut preşedintelui Camerei să facă tot posibilul pentru ca proiectul să fie aprobat, astfel încât el să-şi păstreze locul de muncă din mină şi să îşi asigure veniturile necesare pentru familia sa, formată din soţia care este casnică şi un băieţel de 13 ani, care îşi doreşte să devină şi el inginer minier.

Zgonea a luat prânzul alături de familia minerului, el spunându-le ulterior jurnaliştilor că a mâncat o ceapă şi o bucată de brânză şi că a băut şi o ţuică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea: Cei care resping proiectul Roşia Montană să aducă soluţii; nu pot fi doar Gică Contra.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgonea: Cei care resping proiectul Roşia Montană să aducă soluţii; nu pot fi doar Gică Contra0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei