Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 220 (5427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă o persoană a fost atacată de urs în judeţul Dâmboviţa

Duminică, 22 Septembrie 2013 (14:08:35)

Încă un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din localitatea Vârfuri, judeţul Dâmboviţa, a fost atacat, duminică, de un urs, în timp ce se afla la cules nuci într-o livadă din comună, victima fiind transportată în stare gravă la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, bărbatul a fost găsit de două persoane care au sunat la 112 şi au solicitat intervenţia unei ambulanţe.

"Anunţul venit prin serviciul unic de urgenţă 112 semnala că o persoană a fost muşcată de urs, tot în localitatea Vârfuri, iar la faţa locului a fost trimis de urgenţă un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa, pentru acordarea primelor îngrijiri medicale şi preluarea pacientului către spital", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, subinspector Alexandra Niculae.

Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spitalul din Pucioasa, având muşcături pe corp, precum şi fracturi la mâini şi picioare, iar medicii urmează să solicite un elicopter SMURD pentru a-l transfera la o unitate medicală din Bucureşti.

El le-a spus medicilor că ar fi fost atacat de o ursoaică însoţită de pui.

Duminică dimineaţă, două persoane, tată şi fiu, au fost atacate de o ursoaică, în localitatea dâmboviţeană Vârfuri, în timp ce se aflau într-un grajd din gospodărie, la faţa locului ajungând două echipaje medicale.

Bărbatul de 45 de ani a povestit că el şi fiul său, de 19 ani, se aflau în grajdul din gospodărie pentru a hrăni animalele, iar la un moment dat au fost atacaţi de o ursoaică.

"Avem răni la mâini, dar e bine că am scăpat cu viaţă. Ne-am dus spre grajd ca să dăm mâncare la animale şi atunci, în faţa grajdului, ne-a atacat şi ne-a muşcat ursoaica. Am asmuţit câinele care nu era legat, avem mai mulţi câini, dar ceilalţi erau legaţi, am vrut să ne refugiem în grajd, a fost o luptă cu animalul, a mea şi băiatului meu, dar am avut noroc cu câinele care au alungat-o. Aşa ne-am salvat. Apoi am sunat la 112", a declarat bărbatul.

Cei doi răniţi au fost transportaţi la Spitalul Orăşenesc din Pucioasa, starea lor fiind stabilă.

Incidentul a fost anunţat la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dâmboviţa, căreia îi aparţine pădurea din zonă, iar vânătorii urmează să vină intervină pentru alungarea ursoaicei de lângă zona locuită a comunei Vârfuri, situată la 30 de kilometri de municipiul Târgovişte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o persoană a fost atacată de urs în judeţul Dâmboviţa.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă o persoană a fost atacată de urs în judeţul Dâmboviţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei