Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 161 (5368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Mă gândesc să punem în lege regula aplicată în cazul lui Fenechiu

Luni, 15 Iulie 2013 (14:28:36)

Premierul Ponta a declarat, luni, că se gândeşte să fie pusă în lege regula aplicată în cazul lui Fenechiu, respectiv ca un ministru să plece în momentul în care un judecător se pronunţă în dosarul său, chiar dacă decizia nu e definitivă, arătând că trebuie ţinut cont, similar, şi când e achitare.

"Regula este următoarea: oricine dintre noi poate fi acuzat de ceva, unii suntem acuzaţi zi de zi de ceva. Inclusiv acuzarea de către procuror are aceeaşi valoare ca şi apărarea avocatului. N-o să mă iau acuma după avocaţi. În momentul în care apare o decizie a unui judecător, cum a apărut vineri în cazul domnului Fenechiu, chiar dacă nu e defintivă, evident că am ţinut cont; nu-i definitivă, dar am ţinut cont de condamnarea domnului Fenechiu şi exact în acelaşi moment a plecat. Asta e o regulă pe care mă gândesc să o punem şi în lege, foarte clar", a spus Ponta.

El a spus că, în momentul în care un judecător se pronunţă, din punct de vedere politic lucrurile nu mai pot merge mai departe.

"De acuzat putem fi toţi acuzaţi de ceva şi, după aia, Procuratura face Guvernul, numai prin acuzări. Dar în momentul în care un judecător se pronunţă, din acel moment lucrurile din punct de vedere politic nu pot merge mai departe", a spus Ponta.

Premierul a precizat că trebuie să se ţină cont politic de faptul că un judecător s-a pronunţat pe un caz, chiar dacă este în primă instanţă, precum trebuie să se ţină cont şi de faptul că un judecător s-a pronunţat pentru achitare.

"Altfel, evident, domnul Fenechiu are recurs, are celelalte căi de atac, dar politic în momentul în care s-a pronunţat un judecător trebuie să ţinem toţi cont de el. Dacă judecătorul s-a pronunţat vineri, şi pentru condamnarea domnului Fenechiu, domnia sa a plecat din funcţie. Dacă un judecător s-a pronunţat pentru achitare, trebuie să ţinem cont, nu? Nu aplicăm aceeaşi regulă întotdeauna?", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Mă gândesc să punem în lege regula aplicată în cazul lui Fenechiu.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Mă gândesc să punem în lege regula aplicată în cazul lui Fenechiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei