Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stroe: Au fost constituite comandamente pentru furtuni la MAI şi la prefecturile a 15 judeţe

Joi, 6 Iunie 2013 (16:43:15)

Ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe a declarat, joi, că au fost constituite comandamente pentru furtunile care se vor înregistra în jumătatea de est a ţării, atât la nivelul ministerului, cât şi la nivelul celor 15 prefecturi corespunzătoare judeţelor care vor fi afectate.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtună pentru 15 judeţe din jumătatea de est a ţării, unde începând de joi, ora 18.00, până vineri, la ora 22.00, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic şi căderi de grindină.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila, Buzău, Prahova, Braşov, Covasna şi Harghita.

Astfel, la nivelul prefecturilor acestor 15 judeţe au fost constituite comandamente, din care fac parte reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Poliţiei, Jandarmeriei şi, acolo unde este cazul, ai Poliţiei de Frontieră.

"De astăzi, până vineri ora 22.00 se va asigura în permanenţă monitorizarea tuturor evenimentelor şi, după caz, se va asigura intervenţia rapidă acolo unde se va impune acest lucru", a declarat joi Radu Stroe.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, prefecţii trebuie să ia măsuri să fie anunţaţi localnicii, dar şi turiştii şi cetăţenii care tranzitează zonele de risc despre eventualul pericol.

Totodată ministrul Radu Stroe a precizat că vor trebui supravegheate permanent cursurile de apă, râurile, podurile şi podeţele, astfel încât să fie evitate eventualele accidente pe perioada aflată sub atenţionarea de cod galben.

De asemenea, Radu Stroe a mai spus că atenţionarea trebuie să se îndrepte mai ales către persoanele care au ales în această perioadă să-şi petreacă timpul în aer liber.

"Le recomandăm să evite camparea pe firul văilor, cursurilor de apă, pentru a nu afectaţi de posibilele viituri, să manifeste prudenţă în parcurgerea traseelor turistice, să se adăpostească în spaţii amenajate sau în zone cu arbori de joasă înălţime, să evite plimbările pe lacuri", a mai spus ministrul, precizând că este vorba de nişte recomandări pentru situaţii punctuale ce ar putea apărea începând de joi şi până vineri seară.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de joi după-amiază şi până vineri noapte, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, zona Carpaţilor Orientali, nordul Dobrogei şi al Munteniei.

"În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 50 l/mp", se arată în avertizarea emisă de ANM.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi până la sfârşitul săptămânii, cu precădere în zonele de munte şi în regiunile estice, sudice şi centrale, însă pe arii şi intervale de timp mai restrânse, a precizat ANM.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stroe: Au fost constituite comandamente pentru furtuni la MAI şi la prefecturile a 15 judeţe.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stroe: Au fost constituite comandamente pentru furtuni la MAI şi la prefecturile a 15 judeţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei