Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Primarul Sucevei vrea să salveze Casa de Cultură a Sindicatelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Suceava a primit recent o propunere de parteneriat privind refacerea Casei de Cultură Suceava, proiectată de reputatul arhitect Nicolae Porumbescu.

„Casa de Cultură este o clădire deosebită, un monument de patrimoniu pentru municipiul Suceava şi o clădire reprezentativă situată în zona centrală, iar pentru asta vreau să pregătim acest parteneriat, măcar să schimbăm mobilierul din sala mare a Casei de Cultură, să refacem instalaţia de aerisire şi încălzire”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că în prezent, dotările clădirii lasă mult de aşteptat.

„Vin oameni de seamă în municipiu, dau spectacole acolo, iar ce văd acum este o notă negativă pentru municipalitate. Mă bucur că am primit această propunere de colaborare, pentru că ani de zile am tot căutat un dialog cu conducerea acestei structuri, dar nu l-am găsit. Sper să realizăm un parteneriat prin care să salvăm Casa de Cultură”, a precizat Lungu.

Deşi propunerea de asociere din partea Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România nu conţine încă nimic concret, Lungu spune că va face tot ce îi stă în putere pentru a încheia acest parteneriat.

“Voi face tot ce pot ca primar să găsesc baza legală de a putea investi în Casa de Cultură, pentru că este o clădire pe care vrem să o menţinem în viaţă”, a adăugat primarul Sucevei.

La o estimare sumară, lucrările propuse pentru renovarea Casei de Cultură costă între cinci şi zece miliarde lei vechi, reparaţia totală necesitând fonduri mult mai mari, care nu pot fi asigurate de municipalitate până când nu este găsită baza legală prin care să investească bani în modernizarea acesteia.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei vrea să salveze Casa de Cultură a Sindicatelor.
 Vizualizări articol: 2189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul Sucevei vrea să salveze Casa de Cultură a Sindicatelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ne bucuram trimis de
( 6 iun 2013, 11:13:30
Noi cei de pe forum am spus mereu ca primaria sa preia casa de Cultura si s-o renoveze.
Comentariu 2012
"Referitor la casa de Cultura ar fi fost bine sa fie preluata de Primaria Suceava.Atunci ar fi putut fi renovata,salile de spectacol aduse la standarde(puteau servi ca sala de teatru si concert simfonic).Era bine daca CJ Suceava ar fi acceptat propunerea Botosani de a avea o stagiune dubla de teatru si filarmonica,la Suceava si Botosani."
Am trait momente de mare rusine la concertele din iarna cu Filarmonica Botosani.Mi-a fost rusine ca sunt sucevean.Noi in sala eram imbracati cu cojoacele iar cei din orchestra tremurau de frig.Un spectacol in care s-a venit cu vioara Sradivarius a fost anulat din cauza frigului iar cand au venit trei tenori si-au scurtat programul pentru a nu-si periclita vocile din cauza frigului.

2.   Concert zglobiu la Suceava trimis de
( 6 iun 2013, 11:16:40
Am fost la doua concerte ale filarmonicii Botosan iarna.Membrii orchestrei poarta cojocul sub camasa si au manusi de culoarea pielii cu care canta la vioara.Cei trei tenori au sarit vreo 5 melodii si au cerut niste vodka Vorona sa se incalzeasca.Baritonul canta in biroul directorului si baiatu de la casa facea pe ecoul sa se auda pe scena.Cel care a venit cu vioara Stradivarius a lasat-o in masina si a cantat la coada de matura.

3.   Monument de patrimoniu ? trimis de
( 6 iun 2013, 13:42:48
M-am plimbat prin Franta, Italia, Grecia etc. si cand imi manifestam bucuria legata de arhitectura cladirilor vizitate localnicii imi tot replicau "...dar si voi la Suceava aveti Casa de Cultura!"

Casa de cultura e o cladire comunista, proiectata de un arhitect indoctrinat de scoala stalinista si care mai arata si ca dracu pe deasupra.

In toata Europa asta nu am vazut scarbosenie de cladire mai odioasa!

Renovati-o fratilor, dar de tot, sa nu mai semene cu cei acuma!

Donam si cate 1 LEU, dar pt un ...,poate, cine stie, ateneu!
4.   Primarul Bordurică trimis de
( 6 iun 2013, 14:13:47
În sfârşit, după atâţia ani, domnul Lungu şi-a amintit de faptul că Suceava - oraş al cărei primar este chiar dumnealui - are o casă de cultură. Fantastic. Este ceva genial. Omul ăsta, care ne-a obişnuit numai cu borduri şi pavele, a văzut şi altceva. Săptămâna trecută, trecând prin sensul giratoriu de la Careffour, am văzut o mulţime de gardieni publici care păzeau bordurile depozitate haotic pe spaţiul verde şi atunci mi-am spus că prioritatea domnului primar este organizarea unei ediţii de vară a festivalului "Bordurica 2013".Acum, ca să mă contrazică, vine domn primar şi spune că prioritatea dânsului este Casa de Cultură. Este o ruşine pentru Suceava - oraş cu un trecut magnific - să aibă o Casă de Cultură care arată aşa cum arată, iar despre domnul Lungu...atâta poate!
5.   De promisiuni suntem satui! trimis de
( 6 iun 2013, 14:48:39
Iar ne bombardeaza cu ce vor face si drege, dar nu ne-au intrebat daca mai putem trai din cauza gropilor si prafului lisa spatiilor verzi si lipsei de cultura, etc!?
Domnilor, ne facem de ras cu asemenea specimene de oameni care intamplator sau nu ne conduc destinele.. .
Este un moment crucial, daca nu este folosit corespunzator, consecintele vor fi de lunga durata.
5.1  RE: De promisiuni suntem satui! trimis de
( 6 iun 2013, 14:49:59
Ajungem atat de des sa ni se para normala starea de rau, incat refuzam sa traim starea de bine !

Nu exageram cind scriem, de ani de zile, despre gropile din asfalt, despre ciinii vagabonzi, despre serviciile publice extrem de proaste, despre mizeria din oras, despre traficul infernal, despre lipsa de locuinte pentru tineri, despre lipsa parcurilor, a spatiilor verzi, a locurilor de joaca pentru copii si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, pista pentru ciclisti, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, etc- pietele alimentare devenite loc de vinzare pentru bisnitari . . Asta ca sa nu mai spunem că exista trotuare si alei in cartiere, care n-au mai vazut covor asfaltic de vreo 20 de ani şi arata ca dupa bombardament
6.   Ca Pacala trimis de
( 6 iun 2013, 16:27:52
A facut intai dom'primar treptele si esplanada cu faimosul granit chinezesc si acum incepe santierul. Va dati seama ca aceasta renovare nu e decat alt motiv decat o noua sifonare a banilor nostri? A facut oua, statui, stana, putoare...lipsea cultura. Sper sa nu gandeasca renovarea adaptata gusturilor sale manelistice.
7.   Apa chioara trimis de
( 6 iun 2013, 17:56:43
Ca imbatati cu apa chioara! Asta nu e stire. O stire ar arata cam asa:
"Primarul Sucevei a salvat Casa de Cultura a Sindicatelor" ...in 2029 probabil!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei