Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 126 (5333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Corigentul de la conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşitul săptămânii trecute, în Palatul Administrativ, la o masă lungă, stăteau de o parte şi de alta a acesteia doamne şi domni cu funcţii de conducere. Se desfăşura şedinţa Colegiului Prefectural, cu prefectul PSD al Sucevei, apoliticul Florin Sinescu, în capul mesei.

Printre altele, s-a discutat despre examenul de bacalaureat ce va să vină şi-i va lăsa pe unii adolescenţi înlăcrimaţi. După rezultatele simulării examenului, numărul celor care îşi vor obliga ochii să joace în lacrimi va fi destul de mare, poate mai mare ca cel de anul trecut. Şeful PSD al Inspectoratului Şcolar, Gheorghe Lazăr, a spus că cel mai prost se stă la matematică. Domnul Lazăr citea, iar domnul Sinescu se minuna de notele mici obţinute de elevii de-a XII-a la testări.

Discuţiile inutile din cadrul Colegiului Prefectural nu s-au încheiat cu invitarea tuturor elevilor care n-au luat notă de trecere în faţa doamnelor şi domnilor şefi pentru a fi mustraţi şi traşi de perciuni, doar-doar aceştia îşi vor reveni şi se vor apuca să înveţe şiruri şi integrale până la examenul de bacalaureat.

La un moment dat, şeful PSD al Inspectoratului Şcolar a spus în faţa onoratei adunări că instituţia pe care o conduce este pregătită să organizeze în bune condiţiuni examenul de sfârşit de liceu, dar că ar avea nevoie şi de sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, evident, pe partea medicală.

Directorul DSP, Ludovic Abiţei, i-a explicat lui Gheorghe Lazăr că de trei ani direcţiile de sănătate publică nu se mai ocupă de asigurarea asistenţei medicale în timpul examenelor. Asta, pentru că există medici şcolari care sunt subordonaţi autorităţilor locale, şi la acestea trebuie să se adreseze IŞJ-ul.

Dacă intervenţia domnului Lazăr ar fi trebuit notată de domnul Abiţei, atunci acesta nu ar fi primit notă de trecere şi nu ar fi fost lăsat să organizeze examenul de bacalaureat. După ce domnul Abiţei a spus ce a avut de spus, domnul Lazăr a tăcut ca o loază care este scoasă la tablă şi habar nu are unde sunt munţii Carpaţi şi care este capitala judeţului Botoşani. Într-un an de zile de când este şef al Inspectoratului Şcolar Suceava, profesorul humorean Gheorghe Lazăr nu a reuşit să se acomodeze cu acest statut, aşa cum mii şi mii de suceveni mutaţi de la sat în localităţi urbane nu au reuşit să se acomodeze cu statutul de orăşean. Domnul Lazăr nu s-a pus la punct cu legislaţia şi nici măcar nu are inspiraţia ca, înainte de a deschide gura, să-i întrebe pe colegii săi care lucrează de mai mult timp în inspectorat cum stau lucrurile.

Prefectul PSD al Sucevei, apoliticul Florin Sinescu, are pretenţii de la elevi să înveţe, dar acesta nu are şi pretenţia ca şeful PSD al Inspectoratului Şcolar Suceava, Gheorghe Lazăr, să vină cu lecţiile învăţate la şedinţele Colegiului Prefectural. Dar, la aşa elevi, aşa conducător de inspectorat şcolar.

Numai că, dacă elevii rămân fără diplomă de bacalaureat în cazul în care nu ştiu materia, domnul Lazăr nu rămâne fără funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar pentru că este habarnist. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corigentul de la conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava.
 Vizualizări articol: 3581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 8 voturi
Corigentul de la conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava4.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei