Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Căsătoria se face între un bărbat şi o femeie, asta nu înseamnă homofobie

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că prevederea votată de Comisia de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria bărbat-femeie nu limitează drepturile cetăţenilor, indiferent de orientarea lor sexuală, şi nu echivalează cu homofobia.

"Am votat şi eu «Da». Asta este familia, asta este un lucru de nediscutat. Asta nu înseamnă în niciun fel, cum înţeleg că pare tentat colegul Cernea, nici homofobie - ăsta e un lucru foarte grav - şi Constituţia României tocmai a extins articolele împotriva discriminării explicit vorbind despre orientarea sexuală - şi nu înseamnă nici o tăiere a vreunui drept. Dar familia e familie, căsătoria e căsătorie şi se face între un bărbat şi o femeie", a spus Antonescu.

El a subliniat că nu se poate confunda această prevedere constituţională cu vreo limitare a drepturilor cetăţenilor, indiferent de orientarea sexuală.

Antonescu a admis că nu era neapărat nevoie ca această situaţie să fie reglementată şi în Constituţie, având în vedere că prevederi explicite în acest sens există în Codul Civil aflat în vigoare.

"Constituţia actuală vorbeşete de familia întemeiată, liber consimţită, între soţi. Codul Civil în vigoare, la rândul lui, spune foarte clar că soţii aceştia trebuie să fie de sexe diferite, când vorbeşte de bărbat şi de femeie. A existat această propunere solicitată, de clarificare în sensul acesta, la nivelul Constituţiei, şi de Biserica Ortodoxă Română, şi propunerea de a introduce ce avem în Codul Civil şi în Constituţie a întrunit o largă majoritate", a spus Antonescu.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între "un bărbat şi o femeie", sintagmă care înlocuieşte cuvântul "soţi", prezent în textul actual al Legii fundamentale.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie, care are conţinutul "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor" devine: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

Deputatul independent Remus Cernea a declarat, miercuri, că România va fi pusă pe lista ţărilor homofobe dacă amendamentul adoptat de Comisia de revizuire a Constituţiei care defineşte căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi femeie va fi validat de plen şi de referendum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Căsătoria se face între un bărbat şi o femeie, asta nu înseamnă homofobie.
 Vizualizări articol: 1411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 30 voturi
Antonescu: Căsătoria se face între un bărbat şi o femeie, asta nu înseamnă homofobie4.8530

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Constitutia vesela trimis de
( 6 iun 2013, 11:34:42
*Un homo se casatoreste cu un altul.
In ziua nuntii,taica-sau ii zice:
- Cu ma-ta semeni, si asteia ii placeau barbatii!
*Într-un tufiş, în parc:
- Te iubesc.
- Şi eu.
- Te doresc.
- Şi eu.
- Mă cheamă Vasile.
- Şi pe mine.
*Cum se numeste fiul a doi homosexuali?
Baiat de baiat.
*Tata, am doua vesti: una buna si una proasta.
- Zi-o pe aia proasta.
- Aseara am fost la un bal de homosexuali.
- Si aia buna?
- M-au ales regina balului!
2.   Felicitari antonescu ! trimis de
( 6 iun 2013, 12:49:14
lista tarilor homofobe? si ce-i cu lista asta? adica moralitatea si normalitatea si majoritatea au trecut in categoria "homofoaba''? nu prieteni, NICIDECUM !

sa-si bage mintile-n cap toti cei care o fac prin alte parti ! aici este romania !

nu este olanda, nu este franta, nu este... ! aici este romania ! si vai de cei care vor indrazni sa legifereze imoralitatea si anormalitatea. adica pana acum familia formata din barbat si femeie a fost celula de baza a societatii si deodata nu mai e bine asa.

cum adica atatea sute si mii de ani am functionat normal ca societate si a fost bine, iar acum se trezeste un specimen ca cernea sau ponta sa ne ameninte ca asa nu este drept!

sa se ia ponta cu cernea si sa se duca in olanda sa traiasca acolo fericiti amandoi, iar pe noi sa ne lase in pace cu trasnaile lor !

iar daca aceasta noua constitutie va contine lucruri nefiresti, nelegale si anormale la cap, ma voi sterge in dos cu ea !!!
3.   Despre casatoria de la noi! trimis de
( 6 iun 2013, 13:34:10
1. Politrucii nostri proaspat alesi au fel de fel de preocupari in loc sa se gandeasca la Economia Nationala.

2. In Romania pe locul 2 dupa heterosexuali, nu sunt homosexualii, ci sunt zoofilii (a se vedea cazul pastorilor de prin Vaslui, Iasi, Bistrita etc.).

3. BOR nu recunoaste nici casatoria civila/legala dintre barbat si femeie atata timp cat popa nu ti-a pus inca cercurile pe cap asa ca sa nu mai faca gargara pe tema asta!

4. Casatoria nu-i decat un mijloc de transfer si impartire al averii si nu are nimic de a face cu dragostea. Dragostea adevarata si sincera poate exista si fara hartia aia verde sau ce culoare o mai fi avand azi.

4.   O tara nebuna. trimis de
( 6 iun 2013, 19:02:15
Astia sunt prea prosti. Ca sa pui asa ceva in Constitutie trebuie musai sa profesezi in tagma istoricilor 5 ani. Nuanta pe care astia nu sunt in stare s-o faca e ce inseamna un cuplu si ce e o familie. Un cuplu inseamna doua persoane, de scule diferite sau aceleasi, care au o obligatie una fata de alta. Se poate face asta foate bine si acum. Trebuie oare notificarea de la el president gen  ☭ ar( a) . Cred ca nu, se pedaleaza pe un subiect, foarte intim, gen familia, adica nu doi, poate mai multi, gen copii, si alti adepti. Familia e una , cuplul e altul. Nu-i neg ca exista, dar sa ramana un cuplu.
4.1  RE: O tara nebuna. trimis de
( 6 iun 2013, 19:17:23
Termenul de casatorie e prea global la noi, nimeni nu mai stie daca e religios sau cu acte. Simplitatea si vorba scurta, clara, lipseste din tara asta. Sper ca lumea isi face provizii vara asta, vin vremuri ca-ca cioase, si nu sa se ia dupa astia, gen constitutie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei