Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Braşov: Protest al angajaţilor din petrochimie, care au adus o cruce şi un sicriu şi au jucat table

Joi, 6 Iunie 2013 (14:39:38)

 Aproximativ 50 de sindicalişti de la societăţile din chimie şi petrochimie din Făgăraş şi Victoria au protestat, joi, în faţa Prefecturii Braşov, unde au adus o cruce şi un sicriu cu inscripţia "Munca părinţilor noştri" şi au jucat table pe roluri: un muncitor fiind FMI, iar altul Guvernul.

Angajaţi de la societăţile Nitroporos Făgăraş şi Viromet Victoria s-au adunat, joi, în jurul orei 9.00, în faţa Prefecturii Braşov, unde au adus o cruce pe care scria "Economia naţională" şi un siciriu cu inscripţia "Munca părinţilor noştri".

De asemenea, muncitorii au aşezat o masă şi două scaune pliante în faţa instituţiei, doi dintre ei jucând table pe roluri. Astfel, unul dintre muncitori întruchipa FMI şi juca table cu trei zaruri, iar cel de-al doilea, Guvernul şi juca cu un singur zar. Protestatarii au spus că joacă table după principiul "FMI dictează, Guvernul execută".

Sindicaliştii au scandat lozinci precum "Jos trădătorii" sau "Vrem să muncim, nu să cerşim".

O delegaţie a protestatarilor a intrat la discuţii cu subprefectul Ana Fleşeriu, căreia i-au înmânat o listă cu revedicări, Fleşeriu promiţându-le că o va trimite la Guvern.

"Pentru că nu ni se alocă cotă de gaz metan, societatea Nitroporos din Făgăraş este închisă de o lună. Din această cauză, începând cu luna iulie, 248 de salariaţi vor fi concediaţi, în societate urmând sî rămână practic, personalul necesar conservării uzinei. Cerem Guvernului să reanalizeze graficul liberalizării preţului gazelor naturale, conform prevederilor Memorandumului cu FMI, acolo fiind prevăzut că Executivul poate prelungi acest termen cu un an, până la finalul anului 2015. De asemenea, cerem modificarea de urgenţă a Legii Gazelor, care prevede că firmele care extrag gazul din producţie internă trebuie să asigure cu prioritate exporturile, apoi în perioada verii, înmagazinarea gazelor, şi abia pe planul al treilea asigurarea consumului românilor şi al economiei naţionale", a declarat Lucian Cupu, preşedintele sindicatului din uzina Nitroporos Făgăraş de pe fosta platformă Nitramonia.

Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie anunţa că, joi, va începe o serie de proteste, pentru a atrage atenţia că dacă nu va fi suspendat timp de un an ordinul privind liberalizarea tarifelor la gazele naturale, industria chimică va fi distrusă şi cei 8.000 de salariaţi vor fi disponibilizaţi.

Federaţia anunţa pichetarea prefecturilor din Slobozia (vineri), Piatra Neamţ (joi), Alexandria, Bacău şi Braşov (joi şi vineri).

Pichetările în cele două zile vor avea loc între orele 9.00 şi 13.00.

De asemenea, în zilele de 11 şi 12 iunie, sindicaliştii vor picheta sediul Guvernului, între orele 10.00 şi 13.00.

Revendicările sindicaliştilor vizează adoptarea unei hotărâri pentru suspendarea creşeterii preţurilor la gaze naturale, acordarea de plăţi compensatorii pentru salariaţii din industria chimică şi modificarea Legii gazelor naturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braşov: Protest al angajaţilor din petrochimie, care au adus o cruce şi un sicriu şi au jucat table.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Braşov: Protest al angajaţilor din petrochimie, care au adus o cruce şi un sicriu şi au jucat table0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei