Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 100 de gospodării şi curţi din patru comune din Galaţi, inundate în urma ploilor

Joi, 6 Iunie 2013 (14:05:33)

Peste 100 de gospodării şi curţi din patru comune din judeţul Galaţi au fost inundate în urma ploilor abundente, cea mai afectată fiind comuna Matca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unei evaluări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, este vorba despre 71 de gospodării din localităţile Corod, Cârlomăneşti şi Nărteşti, unde ploile torenţiale au dus la ieşirea din matcă a unui pârâu. De asemenea, s-au produs inundaţii puternice şi în comuna Matca, fiind afectată în special zona de nord a localităţii, unde s-au revărsat apele pârâului Corozel, un afluent al râului Bârlad.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a precizat că până acum au fost evaluate pagubele produse în zona Corod - Cârlomâneşti - Nărteşti, unde au fost inundate 71 de curţi şi gospodării, un pod a fost distrus de ape, iar un drum judeţean a fost acoperit cu aluviuni pe o distanţă de aproximativ doi kilometri, între Gara Berheci şi localitatea Nărteşti.

În privinţa situaţiei de la Matca, ISU Galaţi nu a fost sesizat prin 112, însă o echipă se îndreaptă în acea localitate pentru evaluarea clară a situaţiei, a mai spus Chiriţă, care a precizat că, din informaţiile pe care le are, acolo a intervenit comitetul local pentru situaţii de urgenţă.

La rândul său, primarul comunei Matca, Nelu Costea, a declarat că în urma ploilor au fost inundate două case şi zeci de curţi, însă nu a fost făcută o evaluare finală a pagubelor.

"Această evaluare nu este completă, în prezent comisia locală pentru situaţii de urgenţă evaluează pagubele produse de ieşirea din albie a pârâului Matca, dar din câte am văzut pe teren este vorba despre inundarea a zeci de curţi care au sere de legume şi a două case", a declarat primarul comunei Matca.

Comuna Matca este cunoscută în zonă pentru culturile de legume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de gospodării şi curţi din patru comune din Galaţi, inundate în urma ploilor.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100 de gospodării şi curţi din patru comune din Galaţi, inundate în urma ploilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei