Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţele analizează stimularea agenţiilor care aduc străini prin reducerea impozitului pe profit

Joi, 6 Iunie 2013 (19:03:14)

Ministerul Finanţelor va analiza solicitarea agenţiilor de turism de a reduce impozitul pe profit cu o anumita sumă pentru turoperatorii care aduc turişti străini în România, a declarat joi Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

"Analizăm. Am deschis acest dialog în ideea de a identifica astfel de posibilitați. Suntem în analiza acestui subiect. Suntem într-un proces de rescriere a Codului Fiscal și ar fi posibil ca în acest proces amplu să avem și astfel de inițiative. Vom continua discuțiile", a afirmat Dan Manolescu.

ANAT a cerut Guvernului să sprijine agențiile care aduc turiști străini în România și care sunt mult mai puține comparativ cu cele care trimit români în strainatate. Astfel, asociația a propus ca fiecare agenție care aduce turişti străini să beneficieze de o scutire de impozit pe profit de câțiva euro pentru fiecare noapte de cazare a turistului în România.

Din banii câștigați prin scutirea de taxe, agențiile ar putea investi în broșuri de promovare și prezența la diverse târguri de profil din străinătate.

Gheorghe Mărginean, proprietarul Karpaten Turism, cea mai mare agenție românească specializată în incoming, a declarat pentru MEDIAFAX că România este una dintre puținele țări în care aducerea de turiști străini nu este considerată export și nu este scutita de TVA.

"Turismul este singurul domeniu din România unde se plătește TVA la export. Pentru că incoming-ul, aducerea de turiști străini în România, asta înseamnă, export. Vinzi în străinătate destinația România. Noi facem export de servicii", a spus Mărginean.

El a afirmat că orice scutire de taxe ar însemna o reduce a tarifelor pentru turiștii străini și, implicit, creșterea numărului acestora.

"România se poate vinde doar prin prețuri mici, din cauza imaginii proaste", a mai spus Mărginean.

Sosirile şi înnoptările turiştilor au crescut în primul trimestru din acest an, deşi înnoptările au avut un regres în martie, evoluţia trimestrială fiind susţinută şi de un aflux mai mare de turişti străini în cele două perioade de analiză, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost în primul trimestru de 16,7% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de perioada similară din 2012. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au înregistrat la hoteluri (20,2%) şi la vile turistice (13,3%).

Numărul de turişti care s-au cazat în hotelurile şi pensiunile din România a crescut anul trecut cu 9,3%, până la 7,6 milioane de persoane, dintre care aproape 80% au fost români.

Turiştii români au reprezentat 78,4% din numărul total de sosiri, în timp ce străini au fost 21,6% (1,6 milioane de persoane), ponderi apropiate de cele din anul 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţele analizează stimularea agenţiilor care aduc străini prin reducerea impozitului pe profit.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanţele analizează stimularea agenţiilor care aduc străini prin reducerea impozitului pe profit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei