Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţionare de călătorie emisă de MAE privind pericolul de inundaţii în Ungaria

Joi, 6 Iunie 2013 (15:54:51)

MAE precizează, într-un comunicat transmis joi, că, potrivit datelor transmise de autorităţile ungare, nivelul maxim al debitului Dunării este aşteptat în zilele de 8-9 iunie, iar până la trecerea viiturii se pot introduce restricţii de circulaţie pe anumite poduri şi artere rutiere.

Autorităţile ungare au instituit o alertă de pericol de inundaţii la Dunăre, valabilă pentru cursul superior al fluviului din Ungaria, mai exact judeţele Gyor-Moson-Sopron, Komarom-Esztergom, Pest, precum şi pentru Budapesta.

Conform datelor transmise de autorităţi, nivelul maxim al debitului fluviului este aşteptat în zilele de 8-9 iunie 2013, fiind posibil să depăşească maximul istoric atins în anul 2002. Din acest motiv, până la trecerea viiturii, se pot introduce restricţii de circulaţie pe anumite poduri şi artere rutiere, după cum urmează: pe sectorul de Dunăre de la frontiera maghiaro-slovacă, la km 1806 (podul Vamosszabadi); pe anumite sectoare ale drumurilor naţionale 1 si 11, precizează MAE.

În situaţia închiderii podului Vamosszabadi, autorităţile recomandă persoanelor care doresc să se deplaseze spre Slovacia să utilizeze în acest scop drumurile spre Rajka şi Komarom.

Informaţii actualizate privind pericolul inundaţiilor pot fi obţinute accesând următoarele pagini web: http://eduvizig.hu/hirek, http://www.hydroinfo.hu, precum şi site-ul poliţiei maghiare: www.police.hu.

În Budapesta, autorităţile au dispus închiderea insulei Margareta, unul din principalele puncte de atracţie turistică din capitala Ungariei, evacuarea clienţilor celor două hoteluri de pe această insulă, precum şi închiderea traficului pe cele două cheiuri (rakpart) de pe malurile fluviului.

Totodată, a fost anunţată închiderea staţiei de metrou Batthyány tér din capitala Ungariei, din cauza pericolului ca aceasta să fie inundată.

Traficul fluvial pe Dunăre a fost oprit.

Potrivit comunicatului MAE, în acest moment nu există autostrăzi sau puncte de trecere ale frontierei blocate, însă este posibil să existe unele întârzieri ale traficului feroviar din cauza restricţiilor de viteză impuse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atenţionare de călătorie emisă de MAE privind pericolul de inundaţii în Ungaria.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atenţionare de călătorie emisă de MAE privind pericolul de inundaţii în Ungaria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei