Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri speciale dispuse de MS în zonele vizate de codul galben de inundaţii

Joi, 6 Iunie 2013 (17:26:07)

Ministerul Sănătăţii (MS) solicită direcţiilor de sănătate publică să asigure, în zonele vizate de codul galben de inundaţii, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor.

În urma avertizării de cod galben de inundaţii pentru mai multe judeţe ale ţării, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, face un apel către toţi reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică să pună în aplicare acţiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de MS.

"Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toate persoanele aflate în dificultate şi se vor verifica stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanţi, vaccinuri pentru acordarea asistenţei medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor în cazul în care este necesar", se mai arată în comunicat.

De asemenea, ministrul Eugen Nicolăescu solicită direcţiilor de sănătate publică sa colaboreze cu inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, prin structurile subordonate, în vederea asigurarea evacuării gravidelor, al dializaţilor şi a oricăror alte persoane care necesită măsuri speciale de evacuare.

Ministrul Sănătăţii face apel şi la medicii de familie să asigure asistenţa medicală în permanenţă şi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate de inundaţii.

Potrivit sursei citate, pentru prevenirea îmbolnăvirilor este necesară respectarea următoarelor recomandări de către populaţia judeţelor afectate de inundaţii: să se consume apă îmbuteliată, să nu se bea apă direct din fântâni; să se utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă şi răcită; să se consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic; să se evite expunerea prelungită la umezeală, să se păstreze alimentele în condiţii igienice; să se respecte igiena individuală; la primele semne de boală cetăţeanul să se prezinte la cel mai apropiat medic sau spital.

Râurile mici din nouă judeţe din estul ţării se află sub cod galben de inundaţii, de joi de la ora 20.00 până sâmbătă la ora 10.00, potrivit unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Avertizarea de cod galben se instituie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş (judeţele Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău), Suşiţa, Putna, Râmnicu Sărat (judeţul Vrancea), Bârlad (judeţele Vaslui şi Galaţi), Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi) şi pe afluenţii Prutului inferior din judeţele Vaslui şi Galaţi.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtună pentru 15 judeţe din jumătatea de est a ţării, unde începând de joi, ora 18.00, până vineri, la ora 22.00, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic şi căderi de grindină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri speciale dispuse de MS în zonele vizate de codul galben de inundaţii.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri speciale dispuse de MS în zonele vizate de codul galben de inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei