Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Parteneriat educaţional

Oaspeţi europeni, la Şcoala Gimnazială Nr. 10, în cadrul unui proiect Comenius

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava a găzduit, în perioada 26 mai – 2 iunie, un număr de 22 de profesori şi elevi din Spania, Slovenia şi Turcia, aceştia participând la ultima întâlnire în cadrul proiectului multilateral Comenius „Active Citizenship Through Fairy Content Tales, ACT-FACT” (Educarea cetăţeniei active prin intermediul basmelor). Proiectul este finanţat de Comisia Europeană şi are ca obiectiv schimbul de experienţe între ţările partenere în ceea ce priveşte valorificarea basmelor tradiţionale în educarea cetăţeniei active şi a valorilor morale pentru elevi şi profesori, pe durata a doi ani. De asemenea, proiectul are în vedere să favorizeze schimburi culturale între parteneri, în ceea ce priveşte basmele şi poveştile tradiţionale, pentru a facilita înţelegerea similarităţilor şi diferenţelor culturale la nivel european.

Acesta este cel de-al treilea proiect Comenius derulat de această instituţie, începând din anul 2005.

„Ideea proiectului a venit de la nevoia de lectură şi de educaţie şi ce poate fi mai educativ decât poveştile care ne-au legănat copilăria fiecăruia dintre noi?”, a mărturisit prof. Rodica Zimbru, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului, din instituţia gazdă. Aceasta a mai menţionat că proiectul a încurajat elevii şi cadrele didactice să lucreze împreună pentru a-şi îmbogăţi viziunea şi perspectivele legate de tradiţiile lor culturale, materializate în basme şi poveşti, pentru a descoperi eroi comuni. De asemenea, proiectul a valorificat tradiţii europene comune şi diferite în ceea ce priveşte stilul de viaţă, obiceiurile, literatura, cultura ţărilor partenere. Activităţile au condus la cercetări în ceea ce priveşte valorile morale (munca, prietenia, respectul, familia) care se regăsesc în conţinuturile basmelor.

Şcolile partenere sunt: Nuestra Senora del Perpetuo Socorro School, Rota, Cadiz, Spania, Osnovna Sola dr. Ivana Korosca din Borovnica, Slovenia, Melikşah IlkoGretim Okulu, Ankara, Turcia, şi Grădiniţa cu Program Normal „Căsuţa Poveştilor” Vatra Dornei.

 

Vizite şi activităţi desfăşurate în şcolile partenere

Proiectul a presupus vizite şi activităţi desfăşurate în şcolile partenere, cu elevi şi profesori.

„A fost un proiect cu adevărat de succes, deoarece toate cele cinci instituţii s-au implicat cu seriozitate în toate activităţile proiectului. Doresc să mulţumesc din toată inima tuturor colegilor care s-au implicat şi au pus suflet în toate activităţile desfăşurate”, a mai declarat prof. Rodica Zimbru.

Potrivit acesteia, astfel de proiecte aduc un plus de valoare europeană învăţământului sucevean, prin schimburile de experienţe şi bune practici între participanţi, în beneficiul elevilor şi al cadrelor didactice, motiv pentru care Şcoala Gimnazială Nr. 10 poate să fie cu adevărat mândră de succesele ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oaspeţi europeni, la Şcoala Gimnazială Nr. 10, în cadrul unui proiect Comenius.
 Vizualizări articol: 2235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Oaspeţi europeni, la Şcoala Gimnazială Nr. 10, în cadrul unui proiect Comenius5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei