Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Daniel Constantin: PC ar putea obţine la alegerile de anul viitor doi europarlamentari

Joi, 6 Iunie 2013 (16:51:42)

Liderul PC, Daniel Constantin, susţine că alegerile europarlamentare sunt "atipice", întrucât prezenţa la vot este "ceva mai scăzută", apreciind că partidul pe care îl conduce poate obţine pe cont propriu doi europarlamentari, printr-o mobilizare bună a electoratului.

Daniel Constantin a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Iaşi, că PC nu şi-a stabilit o ţintă la alegerile europarlamentare de anul viitor, dar că şi în condiţiile în care partidul va lua cinci la sută, va avea doi europarlamentari, faţă de unul cât are în prezent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Alegerile europarlamentare sunt atipice, prezenţa fiind ceva mai redusă. Va conta foarte mult capacitatea de mobilizare a activului de partid. Cu cât există un electorat mai apropiat de partid, partidul acela va avea de câştigat. PC poate să câştige pe o participare, aşa cum se estimează, prin mobilizarea electoratului pe care îl are. Nu am stabilit o ţintă, dar şi la un scor de cinci la sută sunt doi europarlamentari, faţă de unul cât are acum", a declarat Daniel Constantin.

Liderul PC a precizat că va urma o discuţie cu liberalii, în cadrul ACD, dar că există toate şansele să se meargă pe liste separate.

"A fost o solicitare a majorităţii celor din conducerile judeţene a PC de a candida pe liste proprii la europene. Sunt multe judeţe care au început deja să facă propuneri. E o discuţie pe care o vom avea în ACD, dar cel mai probabil se va merge separat", a mai spus Constantin.

Întrebat cum va rezista USL după alegerile pentru Parlamentul European şi cum se va reuşi susţinerea unui candidat comun la preşedinţie, liderul PC a afirmat că nu au fost exprimate "inconveniente" din partea vreunei formaţiuni din USL.

"Va exista un cod de conduită pentru alegerile europene, care va fi respectat de toţi actorii implicaţi în campania electorală. Nu există inconveniente mari din partea vreunui partid din USL. Toată lumea a acceptat această variantă, ca fiind benefică în primul rând pentru reprezentarea USL în Parlamentul European. S-a ajuns la concluzia să separat s-ar putea să avem mai mulţi europarlamentari. Acolo, eurodeputaţii noştri vor apăra interesele României şi sunt convins că vor avea poziţii comune, nu cum s-a întâmplat până acum, când au fost alte partide, cu reprezentanţi mai mulţi, şi care de multe ori au acţionat au defavoarea României", a mai spus Daniel Constantin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Constantin: PC ar putea obţine la alegerile de anul viitor doi europarlamentari.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Constantin: PC ar putea obţine la alegerile de anul viitor doi europarlamentari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei