Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 71 (5278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, despre cazul de la Covasna: Nu vreau să inflamăm lucrurile, dar nici nu acceptăm abuzuri

Miercuri, 27 Martie 2013 (14:04:24)

Premierul Victor Ponta a mulţumit Ministerului Educaţiei pentru modul diplomatic şi inteligent în care a gestionat cazul elevei de la Covasna cu bentiţa tricoloră, arătând că nu doreşte ca lucrurile să se inflameze, pentru a nu-i încuraja pe extremişti, dar nici să fie acceptate abuzuri.

"Nu vreau să inflamăm lucrurile, dar nici nu vrem să lăsăm nesancţionate încălcări ale legii. Suntem toţi egali în ţara asta, şi români, şi maghiari, şi germani, şi romi, şi orice altceva, avem respect pentru însemnele fiecăruia, naţionale şi locale, şi nu îmi doresc niciun fel de inflamare, pentru că asta ar da apă la moară extremiştilor, dar nici nu vreau să lăsăm lucrurile, nu acceptăm abuzuri din nicio parte, nici din partea majorităţii, nici a minorităţii.", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Presa a relatat că în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câţiva elevi din clasa a IX-a de la liceul din Covasna au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră şi a cărei fotografie a fost postată pe o reţea de socializare, susţinea că ar fi primit ameninţări.

Potrivit ActiveWatch, elevei i-a fost smulsă bentiţa de către dirigintă. Miercuri, 20 martie, aceeași dirigintă a exclus-o pe eleva respectivă și pe o altă colegă de la repetițiile unei piese de teatru pentru "comportamentul provocator" reprezentat tot de purtarea bentiței.

Şeful ISJ Covasna, Keresztely Irma, declara, miercuri, că eleva de clasa a IX-a de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna, care a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc, şi-a repetat gestul în cursul zilei de miercuri. Ea aprecia gestul tinerei drept un "incident copilăresc" şi "un teribilism.

Poliţia Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut în cazul elevei ameninţate pe o reţea de socializare după ce a purtat o bentiţă cu tricolorul românesc la şcoală, fiind luate măsuri de prevenire a violenţei în zona liceului.

Totodată, Ministerul Educaţiei a anunţat că va face verificări la Liceul "Korosi Csoma Sandor".

Marţi, Inspectoratul Judeţean Covasna a informat că directorul Liceului "Korosi Csoma Sandor" din Covasna şi cei doi adjuncţi au fost sancţionaţi cu observaţii scrise, după scandalul legat de fetiţa cu bentiţă tricoloră, în timp ce diriginta acesteia a fost schimbată de la clasă.

ISJ Covasna a mai dispus "organizarea comemorărilor, a Zilei Naţionale şi a altor sărbători naţionale sau specifice minorităţilor naţionale, astfel încât elevii să aibă posibilitatea de a participa activ, indiferent de etnie sau de limba de predare" şi "completarea Consiliului elevilor, astfel încât să fie cuprinşi toţi elevii, indiferent de etnie".

Totodată, se doreşte "luarea unor măsuri pentru interzicerea imixtiunii politicului în şcoală".

În perioada următoarea, mai anunţă ISJ Covasna, va fi monitorizat atent modul în care Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna va pune în practică aceste măsuri, astfel încât "să se revină la o situaţie de absolută normalitate în cel mai scurt timp".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, despre cazul de la Covasna: Nu vreau să inflamăm lucrurile, dar nici nu acceptăm abuzuri.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, despre cazul de la Covasna: Nu vreau să inflamăm lucrurile, dar nici nu acceptăm abuzuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei