Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 48 (5255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ivan: Băsescu pune beţe în roate în privinţa Schengen, fiind mai preocupat de cariera Elenei Udrea

Joi, 28 Februarie 2013 (13:35:30)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, joi, că şeful statului, Traian Băsescu, până de curând un preşedinte jucător, se mulţumeşte să stea pe margine şi să pună beţe în roate în privinţa aderării României la Schengen, fiind mai preocupat de cariera politică a Elenei Udrea.

"Traian Băsescu, care până de curând era un preşedinte jucător, se mulţumeştre în această perioadă să stea pe margine şi să pună beţe în roate. Traian Băsescu astă vară putea să vorbească la telefon cu Angela Merkel să o mintă că în România nu există o prevedere pentru suspendare preşedintelui, acum nu mai poate să mai vorbească cu Merkel, deodată Merkel nu mai poate fi accesată de Traian Băsescu ca să o convingă că România trebuie să adere la Schengen", a spus Cătălin Ivan, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că popularii europeni, care îl susţineau "furibund" pe Traian Băsescu în vara trecută la referendum, stau acum deoparte.

"E ciudat. Când e vorba de intersele lui Traian Băsescu, popularii sunt de partea lui, când e vorba de interesele României, popularii sunt împotriva României", a spus Ivan.

El a arătat că Traian Băsescu pare mult mai preocupat de cariera politică a Elenei Udrea decât de interesul naţional.

"Traian Băsescu e mult mai preocupat de lupta internă din PDL, de faptul că Udrea se luptă cu Blaga şi Macovei, decât de faptul că România are un test foarte important de trecut în martie", a spus Ivan.

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că, potrivit premierului Irlandei, ţară care deţine preşedinţia UE, aderarea României şi a Bulgariei la Schengen va fi pusă pe ordinea de zi a Consiliului JAI din luna martie.

"La începutul lunii martie are loc Consiliul JAI şi se va discuta, aşa cum au promis cei care au preşedinţia UE, premierul Irlandei, şi va fi pe ordinea de zi aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen", a mai spus Ivan.

El a adus în discuţie, pe de altă parte, şi problema corupţiei din vămi, despre care nu s-a mai vorbit în ultimul timp.

"În ce priveşte corupţia din vămi, Theodor Stolojan şi Traian Băsescu au uitat de faptul că, în urmă cu puţin timp, erau arestaţi cei din vămi, luaţi cu elicopterele. Nimeni nu a fost găsit vinovat. Azi nu ştim cine e Regina, unde se duceau şpăgile din vămi. Erau declaraţii despre Number One, despre pioni, regine, şi nici azi nu ştim pentru cine colecta domnul Blajner şpăgile din vămi", a mai spus Ivan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ivan: Băsescu pune beţe în roate în privinţa Schengen, fiind mai preocupat de cariera Elenei Udrea.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ivan: Băsescu pune beţe în roate în privinţa Schengen, fiind mai preocupat de cariera Elenei Udrea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei