Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 11 (5218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta către miniştri: Vă susţin iniţiativele dacă le discutaţi întâi în Guvern şi le înţeleg şi eu

Miercuri, 16 Ianuarie 2013 (15:47:47)

Premierul Victor Ponta le-a spus transmis miniştrilor, la începutul şedinţei de guvern, că le va susţine public iniţiativele, precum reforma în sistemul de sănătate sau impozitul forfetar, dar numai dacă proiectele vor fi prezentate mai întâi în cadrul Executivului, iar el le va înţelege utilitatea.

"Vreau să vă spun că vă susţin public iniţiativele, cu două condiţii. În primul rând, vreau să le prezentaţi întâi în şedinţa de Guvern, ca să nu dăm după aceea din colţ în colţ, ceilalţi miniştri, că nu ştiţi ce se întâmplă. E un dezavantaj pentru miniştrii care au anumite proiecte. În al doilea rând, să le înţeleg eu. După ce mi s-a explicat, susţin şi iniţiativa", a spus Ponta.

El a prezentat ca exemplu iniţiativa ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, privind finanţarea spitalelor private, pe care a arătat că o susţine după ce i-a fost explicată.

"Sigur că acum este un război media «cine e cel mai liberal din ţară»... În afară de domnul Vosganian! Ideea principală este să avem un sistem de sănătate corect şi funcţional şi cred că propunerile făcute de Ministerul Sănătăţii sunt propuneri corecte, de aceea le-am sprijinit, dar e important să le comunicăm mai bine şi ca, atunci când apar obiecţiuni, să încercăm să le luăm în serios şi să le îndreptăm", a arătat primul-ministru.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat recent că prin contractul-cadru care va intra în vigoare de la 1 martie va fi sistată finanţarea din fondurile CNAS a unităţilor spitaliceşti private şi astfel spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10% mai mare.

Vicepremierul Liviu Dragnea a susţinut, luni, că măsurile prezentate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, între care eliminarea finanţării pentru spitalele private, nu au fost discutate în Guvern, el apreciind că declaraţia acestuia a fost "neinspirată".

Luni seara, premierul Victor Ponta a explicat că sectorul privat va beneficia în continuare de finanţarea CNAS pentru medici de familie şi asistenţă ambulatorie, ca şi pentru prim ajutor sau transport la spital în cazuri de urgenţă, dar finanţarea pentru intervenţii chirurgicale va reveni în principal unităţilor publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta către miniştri: Vă susţin iniţiativele dacă le discutaţi întâi în Guvern şi le înţeleg şi eu.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta către miniştri: Vă susţin iniţiativele dacă le discutaţi întâi în Guvern şi le înţeleg şi eu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei