Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 11 (5218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: PDL îmi cere să îndrept odioşenia cu licenţierea educatoarelor, introdusă chiar de Funeriu

Miercuri, 16 Ianuarie 2013 (15:48:44)

Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirmă că cea mai mare cantitate de demagogie este în educaţie, deoarece "ticăloşia groaznică" legată de licenţierea educatoarelor şi învăţătoarelor pe care PDL îi cere să o îndrepte a fost prevăzută chiar în Legea educaţiei promovată de fostul ministru Funeriu.

"Cea mai mare cantitate de demagogie s-a strâns la zona de educaţie. Demagogie există în toate domeniile. Nu mi s-a părut nimic mai penibil, totuşi record într-o ţară în care demagogia se foloseşte, decât apelul disperat al doamnei Turcan şi al domnului Preda de la PDL, care m-au rugat să îndrept ticăloşia groaznică, oribilitatea, de a cere educatoarelor şi învăţătoarelor să facă studii superioare. De ce spun asta? Pentru că sunt total de acord cu doamna şi cu domnul de la PDL, având în vedere că această odioşenie este prevăzută în articolul 247 din Legea educaţiei a domnului Funeriu, adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului. Faptul că doi lideri marcanţi ai PDL îmi cer să îndrept ticăloşia făcută de Guvernul PDL şi de domnul Funeriu este exact ceea ce-mi doresc", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

El i-a cerut ministrului Educaţiei să explice public care sunt cauzele care au produs neînţelegere în rândul opiniei publice, inclusiv în ceea ce priveşte instituţia de învăţământ care va conţine clasa pregătitoare, respectiv şcoala sau grădiniţa.

"Dumneavoastră, domnule ministru, însă trebuie să explicaţi lucrurile astea. Trebuie să explicaţi cum a fost cu clasa zero, marea reformă în educaţie, în care de fapt a mutat copiii pentru că n-aveau loc la grădiniţă, i-a mutat la şcoală. Aia a fost toată marea reformă, că n-aveam loc pentru ei la grădiniţe. Zisese o doamnă ministru că face vreo 200 de grădiniţe, n-a făcut niciuna şi, neavând loc la grădiniţe, i-a mutat cu forţa la şcoală ca să aibă loc", a adăugat Ponta.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 92 aprobată în 18 decembrie 2012 prevede că "educatorii şi învăţătorii încadraţi în sistemul naţional de învăţământ au dreptul să îşi continue activitatea în funcţiile didactice din învăţământul preşcolar, respectiv învăţământul primar pe care le ocupau, cu condiţia absolvirii studiilor universitare de licenţă, în profilul postului, în cel mult 6 ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă".

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a spus că actul normativ va trebui modificat în Parlament, deoarece inclusiv oamenii care au 35 - 40 de ani de când sunt la catedră, şi care ar trebui să iasă la pensie în câţiva ani, sunt vizaţi de această ordonanţă.

Liderul PDL Cezar Preda i-a cerut premierului Victor Ponta să anuleze această ordonanţă, afirmând că măsura umileşte şi aduce la disperare peste 40.000 de profesori.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat însă că, prin OUG 92/2012, Guvernul USL a acţionat "pentru a le permite educatorilor şi învăţătorilor să rămână în sistem, lucru pus în pericol de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 propusă şi votată de PDL".

Purtătorul de cuvânt al PSD declară că reprezentanţii PDL trebuie "să lase deoparte ipocrizia" şi "să îşi asume greşeala pentru Legea nr. 1/2011 – cea care a introdus obligativitatea studiilor universitare pentru educatori şi învăţători".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: PDL îmi cere să îndrept odioşenia cu licenţierea educatoarelor, introdusă chiar de Funeriu.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: PDL îmi cere să îndrept odioşenia cu licenţierea educatoarelor, introdusă chiar de Funeriu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei