Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 4 (5211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Bugetul ambulatoriilor de specialitate creşte cu 50%; descurajăm internările fictive

Marţi, 8 Ianuarie 2013 (14:32:28)

Bugetul pentru finanţarea ambulatoriilor de specialitate şi a spitalizării de zi vor creşte în 2013 cu 50 la sută, pentru descurajarea internărilor fictive, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Asta înseamnă că reechilibrăm internările în spitale, reechilibrăm serviciile care se efectuează de către spitale, descurajăm internările fictive, dar şi pe cele făcute numai de dragul de a face servicii şi, ca atare, de a mări costurile. Cu astfel de măsuri, costurile pot fi diminuate şi unităţile sanitare s-ar putea încadra în bugetele aprobate. Este o măsură strict managerială de control şi transparenţă", a spus ministrul Sănătăţii.

Întrebat ce se va întâmpla cu pacientul care ajunge la uşa spitalului, ministrul Eugen Nicolăescu a spus că acesta va fi direcţionat spre ambulatoriul de specialitate.

"Pacientul care ajunge la uşa spitalului fără să fie un caz grav, o urgenţă, va fi dirijat către ambulatoriul de specialitate. Medicii de acolo vor vedea ce se întâmplă cu pacientul, dacă este nevoie îl duc la internare de zi sau la UPU, de la caz la caz", a explicat Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că se va încerca reluarea unui ordin mai vechi, dar nebăgat în seamă, privind adresabilitatea în unităţile de primiri urgenţe.

"Vom încerca şi pentru UPU să reluăm un ordin vechi, pe care l-am parafat din 2006 şi care nu prea mai este respectat, respectiv cum ajunge cetăţeanul la UPU. De regulă, ajunge pe picioarele lui, când vrea el şi cum vrea el, pentru că nu funcţionează medicina de familie, întrucât a fost descurajată, nu funcţionează ambulatoriul de specialitate, întrucât nu a fost finanţat, nu funcţionează centrele de permanentă, nu funcţionează centrele multifuncţionale. Deci sistemul este complet buimăcit, trăieşte în haos", a precizat Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că sistemul sanitar trebuie readus şi pus pe făgaşul care trebuie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Bugetul ambulatoriilor de specialitate creşte cu 50%; descurajăm internările fictive.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Bugetul ambulatoriilor de specialitate creşte cu 50%; descurajăm internările fictive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei