Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 4 (5211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elevă în stare critică, după ce ar fi căzut de la etajul unei vile unde era cazată la Buşteni

Marţi, 8 Ianuarie 2013 (14:41:01)

O elevă în vârstă de 13 ani aflată în tabără la Buşteni a fost dusă la spital în stare critică, marţi, după ce ar fi căzut de la un etaj al vilei unde era cazată, ea fiind găsită căzută de către colegi. Potrivit reprezentanţilor Seviciului de Ambulanţă Prahova, fata a fost găsită într-o stare foarte gravă, în hipotermie severă, temperatura corpului fiind de 19,5 grade. 

Ea a fost transportată la Centrul de primiri urgenţe al Spitalului Sinaia, unde medicii încearcă în continuare să o resusciteze. 

Temperatura elevei de 13 ani a urcat  în urma manevrelor de resuscitare, de la circa 20 de grade la 32 de grade, dar starea fetiţei nu este încă stabilă şi nu poate fi transferată la Bucureşti, au precizat, marţi, autorităţile.

Prefectul judeţului Prahova a anunţat, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria, că fetiţa se află în manevre de resuscitare continuă, masaj cardiac extern şi oxigeno-terapie, iar temperatura acesteia este în creştere.

"Temperatura a crescut. Dacă dimineaţă, la 7.53, erau 20 de grade, a ajuns în prezent la 32 grade. Se continuă aceste manevre, sperăm într-o eveoluţie favorabilă", a spus prefectul.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a precizat însă că eleva nu este încă stabilizată şi nu poate fi transportată în Capitală.

"Momentan, până ce nu este stabilizată şi restabilit ritmul cardic, noi nu putem să o mişcăm de acolo. Ni s-a solicitat transferul ei, rămânem în legătură cu colegii de la Sinaia, în momentul în care se restabileşte ritmul cardiac şi este stabilă, o să întreprindem orice măsură necesară ca să o transferăm către Bucureşti", a spus Arafat.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae, a precizat că adolescenta are şanse minime de supravieţuire.

Potrivit sursei citate, fata ar fi stat în zăpadă foarte mult, încă din cursul nopţii, ambulanţa fiind solicitată la faţa locului la ora 7.28 şi ajungând în jurul orei 7.40, când au început şi manevrele de resuscitare.

Fata era cazată într-o vilă din Buşteni, unde se află în tabără elevi din mai multe localităţi ale ţării.

Conform surselor citate, ea a fost găsită căzută în zăpadă de către colegi.

Incidentul a avut loc într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie, aflat în subordinea Ministerului Economiei. Clădirea se află pe strada Paltinului din Buşteni, iar conform site-ului Centrului de Pregatire pentru Personalul din Industrie (CPPI), instituţia este subordonată Ministerului Economiei, fiind finanţată integral din venituri proprii, şi are ca obiect principal de activitate "formarea profesională continuă a adulţilor".

Poliţia ia în calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei căderi accidentale, dar şi ipoteza tentativei de suicid.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Daniel Radu, a declarat că Poliţia Buşteni a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care eleva de 13 ani a ajuns în comă la spital, cu hipotermie.

Surse din rândurile anchetatorilor au precizat că sunt luate în calcul mai multe ipoteze, între care aceea a unei tentative de sinucidere, dar şi ipoteza unei căderi accidentale de la etaj.

Aceleaşi surse au precizat că eleva a căzut în timpul nopţii de la etajul al treilea al unităţii de cazare şi că a stat în ger mai multe ore, fiind găsită dimineaţă, după ora 7.00. În momentul în care a fost descoperită, fata avea părul îngheţat, se afla cu faţa în sus, iar temperatura corpului său era de 19,5 grade. 

Potrivit unor surse locale, în tabără se aflau aproximativ 16 copii olimpici la matematică.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevă în stare critică, după ce ar fi căzut de la etajul unei vile unde era cazată la Buşteni.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevă în stare critică, după ce ar fi căzut de la etajul unei vile unde era cazată la Buşteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei