Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 4 (5211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Ponta a fost prins cu mâţa în sac. A vrut să scoată castanele din foc cu mâna primăriilor

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, afirmă că premierul Victor Ponta răspunde altceva când este întrebat despre ordonanţa de modificare a Codului Fiscal, "într-o manieră pur diversionistă", dar acesta "a fost prins cu mâţa în sac" întrucât "a vrut să scoată castanele din foc cu mâna primăriilor".

Emil Boc a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că "Victor Ponta dezinformează şi, într-o manieră pur diversionistă, încearcă să arunce vina în altă parte, încercând să îşi ascundă incompetenţa", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Victor Ponta a fost prins cu mâţa în sac şi acum hoţul strigă hoţul. A vrut să scoată castanele din foc cu mâna primăriilor. Eu îl întreb pe Ponta unde e OUG de modificare a Codului Fiscal şi el îmi răspunde de ce nu a adoptat o ordonanţă simplă, îl întreb un lucru, şi el răspunde altceva. În asta constă diversiunea. Îi cer imperativ ca în această săptămână să adopte ordonanţă de urgenţă sau simplă de modificare a Codului Fiscal şi să scoată administraţiile locale din incertitudine", a spus Boc.

El a afirmat că şeful Guvernului ştie foarte bine care este diferenţa între o ordonanţă de urgenţă şi una simplă, pentru prima nefiind nevoie de o lege de abilitare, "ci doar de decizia primului ministru şi de actul pregătit de Ministerul Finanţelor".

"Dovada supremă este proiectul de OUG de modificare a Codului Fiscal aflat pe site-ul Ministerului Finanţelor din 21 decembrie 2012 şi care nu mai instituia obligativitatea pentru autorităţile locale să indexeze taxele şi impozitele locale cu 16 la sută. Putea da OUG în 21 decembrie, în 27 decembrie, în 4 ianuarie şi lăsa administraţiile locale să decidă asupra taxelor, nu să lase pe toată lumea în ceaţă. Minciuna are picioare scurte. Consider că este vorba de diversiune, ipocrizie şi incompetenţă, pentru că altfel nu pot interpreta ce a spus până acum Ponta, care se face că nu cunoaşte prevederile Constituţiei", a menţionat primarul Clujului.

El şi-a manifestat regretul că Victor Ponta, în loc să recunoască faptul că a greşit, "încearcă diversiuni de genul «Administraţia Prezidenţială nu a semnat decretul de promulgare a legii de abilitare», «fostul premier Emil Boc, profesor de drept constituţional, nu cunoaşte legea»".

"Dacă Victor Ponta dorea să respecte promisiunea făcută în 12 decembrie 2012, să lase primarii să decidă dacă indexează sau nu taxele locale, putea adopta o OUG. Dacă o adopta înainte de 31 decembrie, nu mai trebuia să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară, pentru că Parlamentul se consideră în sesiune până la sfârşitul lunii decembrie. Dacă adopta după 1 ianuarie, convoca Parlamentul în sesiune extraordinară şi oricum am înţeles că se va convoca Parlamentul pentru buget în 20 ianuarie. E vorba de nepăsare, neştiinţă sau de voinţa de a majora taxele şi impozitele locale prin indexare cu mâna primarilor. Guvernul spunea că le-au mărit primarii, primarii spuneau că Ponta şi nimeni nu mai ştia nimic", a subliniat Emil Boc.

El l-a acuzat pe Ponta că, pentru a-şi masca incompetenţa în ceea ce priveşte gestionarea problemei taxelor şi impozitelor locale, "a dat vina pe preşedintele României, care nu are nicio legăură cu subiectul".

"Subiectul este la Guvern", a conchis Boc.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că atât Guvernul, cât şi preşedintele au acţionat legal şi constituţional în legătură cu OG privind taxele, menţionând că sigurul care nu a acţionat astfel este Emil Boc, şi precizând că acordul de coabitare nu va fi rupt.

"Preşedintele a procedat constituţional şi legal promulgând Legea de abilitare vineri. Guvernul a procedat legal şi constituţional, nu putea emite ordonanţe simple până nu avea legea promulgată. Singurul care a procedat nelegal, neconstituţional şi stupid e domnul Boc, care nu are nicio scuză că nu cunoaşte procedura. El, fiind şi premier, să iasă cu această prostie duminică...Întrebaţi-l pe el de ce nu a înţeles cum se procedează", a spus Ponta.

Solicitat să comenteze faptul că Preşedinţia a solicitat Guvernului să păstreze declaraţiile "în limitele decenţei", Ponta a răspuns: "Dumnezeule, cu ce am fost indecent?".

Întrebat dacă se va rupe acordul care stabileşte coabitarea, Ponta a răspuns negativ.

Premierul a precizat că nu există neînţelegere sau conflict între Preşedinţie şi Guvern pe această temă. "Nu e niciun fel de neînţelegere sau conflict între Preşedinte şi Guvern. S-a procedat legal, constituţional. (...) Acuma credeţi că o să rupem un pact de coabitare de la Boc? Nici vorbă, trebuie să fie lucruri mult mai serioase", a spus Ponta.

El i-a transmis lui Emil Boc să "facă bine" şi să-şi încaseze taxele şi i-a cerut să nu mai fie "ridicol".

"Emil Boc să facă bine să-şi încaseze taxele. Dacă nu vrea, e problema sa, dar va veni Curtea de Conturi la el. Ştiu că se reinventează politic, că e bătălie în PDL, dar să nu mai fie ridicol", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Ponta a fost prins cu mâţa în sac. A vrut să scoată castanele din foc cu mâna primăriilor.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 10 voturi
Boc: Ponta a fost prins cu mâţa în sac. A vrut să scoată castanele din foc cu mâna primăriilor4.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei