Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 4 (5211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DNA: Peste 30 de persoane, între care primari, deferite justiţiei în dosare privind fonduri europene

Peste 30 de persoane, printre care primari şi consilieri locali, au fost trimise în judecată, în decembrie, în 13 dosare privind infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, totalul prejudiciilor fiind de aproape 2,6 milioane de euro, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Printre cei deferiţi justiţiei se numără primarul comunei Gorban din judeţul Iaşi, Ioan Leonte, care este acuzat de complicitate la două infracțiuni de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, din care una în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată. Alături de acesta, vor fi judecaţi consilierii locali Constantin Lupei şi Gabriel Barbălată, fratele lui Barbălată şi un medic veterinar.

Dosarul deschis în acest caz are ca obiect un contrac de arendă a păşunii comunale încheiat cu o firmă care, potrivit procurorilor anticorupţie, nu deținea animale și nu desfășura activități cu profil zootehnic sau vegetal, fiind înființată în scopul exclusiv de arendare a pășunii comunale și de obținere în mod ilegal a subvenției anuale pe suprafață acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Tot în legătură cu subvenţii solicitate APIA a fost deschis un dosar în care au fost deferiţi justiţiei primarul comunei Fruntişeni din judeţul Vaslui, Neculai Lupu, şi Alexandru Băncianu, angajat al primăriei Fruntişeni. Edilul este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi conflict de interese, după ce o asociaţie de crescători de animale ar fi obţinut ilegal ajutoare de aproape 40.000 de euro.

Şi primarul comunei Band din județul Mureș, Bartha Domokos, a fost trimis în judecată într-un dosar privind subvenţii de aproape 28.000 de euro ce ar fi fost obţinute ilegal de la APIA. Edilul este acuzat de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea în numele lor.

Un dosar similar a fost deschis pe numele primarului comunei Văcăreni din județul Tulcea, Sterian Gherghişan, acuzat de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incorecte care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, dar şi de fals intelectual, în formă continuată. Prejudiciul în acest caz este estimat la peste 23.000 de euro.

Tot în decembrie, a fost trimis în judecată Emanoil-Florin Crişan, consilier în cadrul Primăriei comunei Mica, județul Mureş, care ar fi obținut astfel, pe nedrept, aproximativ 29.125 de euro, reprezentând sumele încasate necuvenit cu titlu de subvenții pentru agricultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA: Peste 30 de persoane, între care primari, deferite justiţiei în dosare privind fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
DNA: Peste 30 de persoane, între care primari, deferite justiţiei în dosare privind fonduri europene4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   UNII SUNT MAI PRESUS DE LEGE!! trimis de
( 8 ian 2013, 14:37:33
Bani europeni. "Asociatia Crescatoril;or de Animale Ciobanasul" prin incredintare directa prin Hotararea Consiliului Local Brosteni a intrat in campania de primire a fondurilor europene APIA. In urma unor sesizari din partea adevaratilor crescatori de animale Prefectura a anulat Hotarirea Consiliului Local Brosteni - deci contractul dintre "Asociatia Crescatoril;or de Animale Ciobanasul" si Primaria Brosteni a devenit NUL DE DREPT. Datorita celor 15 miliarde de lei care erau in joc s-a trecut peste rigorile legii si in ciuda procesului care este pe rol dosar 10860/86/2011, presedindele "Asociatia Crescatoril;or de Animale Ciobanasul" - CHIRIAC NICOLAE- actualmente Primarul Brosteniului- avand majoritatea in Consiliul Local Brosteni au renuntat la judecata. cu toate ca secretarul Orasuluii Brosteni nu a vrut sa semneze de conformitate (acesta fiind motivul prin care a fost dat afara din cadrul Primariei Brosteni) . CINE NU ESTE CU EI ESTE IMPOTRIVA LOR. Daca s-ar dori o ancheta severa cu declaratiile majoritatii oamenilor care au semnat pentru spalarea banilor (asa zisele curatiri din perioada de campanie a lui CHIRIAC NICOLAE), multi din CAPII "Asociatiei Crescatoril;or de Animale Ciobanasul" ar trebui sa aduca banii de acasa. BANII TREBUIAU SA AJUNGA LA PRIMARIE NU IN BUZUNARELE BARONILOR SI CLANURILOR LOCALE.
ASA SA-I AJUTE DUMNEZEU!!
2.   Stati cuminti dragi cetateni ai orasului Brosteni! trimis de
( 8 ian 2013, 16:44:50
Fostul primar Chirila a fost mic copil pe langa actualul primar Chiriac, fost presedinte al Asociatiei Ciobanasul si actual decident in cadrul acesteia. Forte bine scrie in comentariul „Unii sunt mai presus de lege” legat de banii de la „Asociatia Ciobanasul” cheltuiti in campania electorala. Bani spalati prin acele „Registre de zilieri” sunt multi. Unii au semnat de cate 30 de ori dar de luat banii i-au luat altii. Adica cei care l-au sustinut in campania electorala pe d-l Chiriac. Din aproximativ 30 miliarde lei vechi mai bine de jumatate sunt spalati de actualul primar al orasului Brosteni, Chiriac. Dupa alegeri printr-un simulacru de adunare la Asociatia Ciobanasul, a pus 10 batrani sa semneze ca s-a tinut adunarea generala, numindu-l presedinte pe omul lui de incredere Nicu Nistor, care executa orbeste orice ordin venit de la „sefu”. O alta parte din bani sunt impartiti pe suflete la toate neamurile lui. Oare doctorul veterinar si consilierii sunt straini de acesta situatie? Cu ce credeti ca s-au facut balurile si petrecerile din Brosteni? Cu bani de la Asociatia Ciobanasul pentru a unge ochii fraierilor. Restul e cancan. Un an mai bun, cu mai multe realizari, poate cu asfaltarea orasului, care pare a fi o localitate din Afganistan.
3.   Broștenii nu-i singura zonă cu probleme trimis de
( 8 ian 2013, 20:14:35
Sunt și alte situații în care nu s-au respectat minimile norme europene ,mai faceți cercetări poate...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei