Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 4 (5211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cetăţenii din R. Moldova rămaşi înzăpeziţi, preluaţi de camioane ale Armatei şi ISU şi duşi în vamă

Marţi, 8 Ianuarie 2013 (17:09:26)

Cei 134 de cetăţeni din Republica Moldova care au fost cazaţi temporar la Primăria Huşi după ce au rămas înzăpeziţi, marţi dimineaţă, în localitatea vasluiană Valea Grecului, au fost preluaţi de camioane ale Armatei şi ISU Vaslui şi transportaţi în Vama Albiţa pentru a trece graniţa

Potrivit Prefecturii Vaslui, cei 134 de cetăţeni evacuaţi din trei autocare din Republica Moldova rămase înzăpezite în localitatea Valea Grecului vor fi transferaţi de la Primăria Huşi, unde au fost cazaţi temporar, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. De aici, cetăţenii moldoveni vor fi îmbarcaţi în autocarele scoase între timp dintre nămeţi şi apoi transportaţi în cursul serii de marţi spre localităţile de domiciliu, din Republica Moldova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Transportul cetăţenilor moldoveni până în Vama Albiţa se face cu trei autocamioane ale unităţii militare din Huşi şi unul al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui. Pe perioada cât au fost cazaţi în sala de şedinţe a Primăriei Huşi, oamenii au primit ceai şi o ciorbă caldă de la autorităţile locale", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX subprefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi 80 de moldoveni, printre care şi 30 de adolescenţi, identificaţi ulterior de autorităţile vasluiene, înzăpeziţi tot în apropiere de localitatea Valea Grecului, au fost duşi cu autocarele proprii până în Vama Albiţa, unde ulterior au trecut graniţa în Republica Moldova.

Pompierii şi militarii au intervenit, marţi dimineaţă, pentru salvarea a peste 130 de persoane care călătoreau spre Republica Moldova cu patru autocare ce au rămas înzăpezite în apropierea municipiului Huşi, pe Drumul Naţional 24 B.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, cele patru autocare în care se aflau 134 de călători au rămas blocate din cauza viscolului în localitatea Valea Grecului, la nouă kilometri de municipiul Huşi, spre Vama Albiţa.

Pentru evacuarea pasagerilor au intervenit militari şi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Vaslui sunt blocate patru drumuri naţionale, respectiv DN 2F Vaslui - Bacău, DN 24B Huşi - Albiţa, DN 26 Murgeni - Galaţi, DN 11A Bârlad - Adjud, iar pe drumul naţional DN 24 Vaslui - Iaşi este impusă restricţie de circulaţie pentru maşinile cu masa de peste 3,5 tone.

De asemenea, tot din cauza viscolului puternic, sunt închise traficului rutier şi 19 drumuri judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetăţenii din R. Moldova rămaşi înzăpeziţi, preluaţi de camioane ale Armatei şi ISU şi duşi în vamă.
 Vizualizări articol: 1056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cetăţenii din R. Moldova rămaşi înzăpeziţi, preluaţi de camioane ale Armatei şi ISU şi duşi în vamă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei