Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2012 - Anul XVII, nr. 289 (5194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: PDL, vinovat de "inflaţia de loseri" în Parlament; USL propune în februarie modificarea legii

Luni, 10 Decembrie 2012 (16:55:12)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că PDL este vinovat de "inflaţia de loseri" şi de "pierzători de colegii" din Parlament, el arătând că USL va trimite în februarie noului Legislativ un proiect de Cod electoral prin care să se aleagă ce sistem de vot va fi folosit pe viitor.

"USL respinge total blamul şi critica pentru creşterea numărului de parlamentari. În viitorul Parlament, absolut toţi, fără nicio excepţie, parlamentarii USL sunt cei care şi-au câştigat colegiile. PDL şi PPDD nu au câştigat absolut niciun colegiu, deci bonusul, numărul suplimentar de parlamentari, este acordat PDL şi PPDD, în baza deciziei CC din această vară", a spus Ponta.

El a spus că USL nu are nicio vină, dimpotrivă, Uniunea fiind cea care a adoptat, imediat ce a avut majoritatea parlamentară, o lege care reducea numărul de parlamentari.

"E adevărat, probabil ar fi scos din Parlament PDL, dar creşterea numărului de parlamentari este vina absolută a celor de la PDL. Din acest motiv, în februarie USL va susţine modificarea Legii electorale. Avem trei variante: fie vorbim de majoritar pur, fie de revenirea la listele mult hulite, fie de sistemul german. În februarie Guvernul va transmite la Parlament un proiect de Cod electoral, iar Parlamentul va decide care din cele trei sisteme folosite în Europa e cel preferat", a spus Ponta.

El a arătat că sistemul de vot actual trebuie schimbat rapid în 2013 pentru a nu ajunge pe finalul mandatului parlamentar să existe din nou o confruntare cu acest sistem, criticat de toţi.

"Această inflaţie de loseri, de pierzători de colegii, pe care aseară i-am văzut pe la televizor cum se lăudau că au pierdut colegiul şi merg în Parlament, şi mi-aduceam aminte ce-i criticau pe unii de la noi care au ajuns aşa. Dar, mă rog, roata se întoarce", a mai spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: PDL, vinovat de "inflaţia de loseri" în Parlament; USL propune în februarie modificarea legii.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: PDL, vinovat de "inflaţia de loseri" în Parlament; USL propune în februarie modificarea legii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei