Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2012 - Anul XVII, nr. 289 (5194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: De UDMR nu avem nevoie pentru votarea Guvernului sau Constituţie, e altă abordare

Luni, 10 Decembrie 2012 (16:27:12)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că USL nu are nevoie de UDMR pentru învestirea noului Guvern în Parlament, sau chiar pentru modificarea Constituţiei, ci este vorba despre "un alt tip de abordare, o deschidere responsabilă".

Liderul PNL a susţinut că discuţiile dintre USL şi UDMR vor avea loc după anunţarea oficială a rezultatelor alegerilor parlamentare.

"Noi vom discuta, avem deschiderea anunţată de premier şi susţinută de noi toţi – n-a vorbit doar aşa, în nume personal – de a discuta cu UDMR despre orice posibil proiect în interiorul Parlamentului pe care l-am putea susţine în asociere. Dacă vom ajunge din asta inclusiv la o formulă de cooperare guvernamentală, rămâne de văzut. Deocamdată noi aşteptăm ca şi dânşii rezultatele oficiale şi după aceea sigur că avem câteva subiecte majore, pentru că aici nu e vorba de aritmetică. Nu avem nevoie, cum au înţeles greşit unii, nici de UDMR, nici de altcineva ca să trecem un Guvern prin Parlament, ba chiar ca să modificăm Constituţia într-o formă sau alta, dacă acest peste 66% din mandate, numărul acesta se confirmă", a declarat Antonescu.

El a menţionat că discuţiile cu UDMR presupun un alt tip de abordare politică a relaţiilor dintre formaţiunile parlamentare.

"Ideea este că dorim (...) un alt tip de abordare, o deschidere responsabilă pentru că temele mari de construcţie care se vor regăsi în arhitectura noii Constituţii, dar nu numai, sunt teme de durată, sunt teme care pot să exceadă durata, activitatea unui singur Guvern", a mai spus preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Am spus că va fi cel mai puternic prim-ministru de după 1990 (Victor Ponta, n.r.) pentru că va avea cea mai mare, cea mai solidă majoritate în spate. Dar sensul acestui puternic referitor la majoritatea parlamentară sau la primul ministru nu este acela că va face, sau vom face, ce ne taie prin cap, ci este vorba de o viziune deschisă, de discuţii care nu au de a face cu Harghita şi Covasna. Deci noi nu discutăm cu UDMR împărţirea Harghitei şi Covasnei", a mai explicat Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

"Am vorbit la telefon cu preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale şi mi-a confirmat faptul că UDMR de mâine este dispusă şi vom începe discuţiile pentru a avea o majoritate constituţională, o majoritate guvernamentală şi parlamentară care să permită modificări şi reforme importante în anii care urmează", a spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminică noapte, că USL nu a discutat cu UDMR despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare, el arătând că declaraţia premierului Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta nişte "formule de asociere".

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, că apreciază "gestul" premierului Victor Ponta şi că după ce va afla rezultatele finale ale alegerilor UDMR va începe discuţii cu USL, considerând că interesele Uniunii trebuie să fie reprezentate în Parlament şi Guvern.

UDMR va avea în viitorul Parlament zece deputaţi şi şase senatori aleşi în mod direct în colegii din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Bihor şi Satu Mare, între ei fiind Kelemen Hunor, Borbely Laszlo şi Marko Bela, arată numărătoarea paralelă a Uniunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: De UDMR nu avem nevoie pentru votarea Guvernului sau Constituţie, e altă abordare.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: De UDMR nu avem nevoie pentru votarea Guvernului sau Constituţie, e altă abordare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei