Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2012 - Anul XVII, nr. 289 (5194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia Europeană: În raportul MCV se va da importanţă etapei următoare alegerilor de duminică

Luni, 10 Decembrie 2012 (15:44:46)

Raportul MCV va acorda importanţă etapei următoare alegerilor legislative de duminică, iar momentul publicării acestuia va fi decis de către Comisia Europeană în funcţie de evoluţiile post-alegeri, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al organismului de la Bruxelles.

"Cum am spus în vară, Comisia Europeană va publica raportul analizând progresele făcute de la raportul din iulie. În acest raport va fi acordată importanţă etapei următoare alegerilor de duminică. Acesta va fi unul dintre elementele care va determina data publicării raportului", a declarat Alejandro Ulzurrun de Asanza y Munoz, purtător de cuvânt al Comisiei, în briefingul de presă zilnic de la Bruxelles.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă evoluţiile de după alegerile din România privind desemnarea primului-ministru al noului guvern vor fi reflectate în raportul MCV şi dacă acestea vor influenţa momentul publicării evaluării de către Comisie, având în vedere posibilitatea prelungirii incertitudinii pe fondul neînţelegerilor dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul actual, Victor Ponta, lider al USL.

De asemenea, oficialul Comisiei Europene a fost întrebat dacă mai este timp pentru publicarea raportului până la sfârşitul anului, având în vedere că ultima şedinţă a Colegiului Comisarilor, care aprobă textul final al documentului, va avea loc săptămâna viitoare, Alejandro Ulzurrun de Asanza y Munoz insistând că data publicării raportului va fi stabilită şi anunţată în funcţie de evoluţiile din România.

Comisia Europeană a menţionat, în raportul MCV din 18 iulie, că va publica următorul raport până la sfârşitul acestui an, iar oficialii Comisiei au insistat în ultima perioadă că acest termen rămâne valabil.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat recent că raportul MCV va fi publicat în ianuarie, acelaşi termen fiind menţionat şi de către ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, într-o declaraţie din 26 octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia Europeană: În raportul MCV se va da importanţă etapei următoare alegerilor de duminică.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia Europeană: În raportul MCV se va da importanţă etapei următoare alegerilor de duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei