Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2012 - Anul XVII, nr. 287 (5192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duşa: Prefecţii şi primarii să aibă surse alternative de electricitate pentru ca votul să fie corect

Vineri, 7 Decembrie 2012 (18:23:41)

Ministrul de Interne, Mircea Duşa, a atras atenţia prefecţilor şi primarilor, la videoconferinţa de vineri, să asigure, în ziua alegerilor parlamentare, surse alternative de energie electrică în secţiile de votare, pentru ca procesul electoral să se defăşoare normal şi în situaţii neprevăzute.

"Atragem atenţia prefecţilor şi primarilor ca dacă, Doamne fereşte, situaţia o impune, să aibă şi surse alternative de alimentare cu energie electrică sau surse de iluminat, pentru ca votul să se desfăşoare corect, dacă vor fi probleme deosebite", a spus Duşa, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că din secţiile de votare nu trebuie să lipsească sursele de încălzire.

"Îi rog pe prefecţi, pe preşedinţii consiliilor judeţene şi pe primarii municipiilor, oraşelor şi comunelor să ia toate măsurile pentru asigurarea condiţiilor de amenajare a secţiilor de votare cu căldură, pentru cei care sunt în secţii şi pentru alegători", a spus ministrul.

Duşa le-a transmis şi celor de la Ministerul Economiei să ia măsuri ca duminică să existe probleme cu alimentarea cu energie electrică, având în vedere că, în anumite perioade, la alegeri au fost secţii de votare care au rămas nealimentate cu energie.

Ministrul de Interne i-a rugat pe poliţişti şi pe jandarmi "să fie prezenţi în stradă, chiar de astăzi (vineri - n.r.), ca să nu avem probleme acum, pe ultima sută de metri".

"Întotdeauna, spre sfârşitul campaniei electorale, fiecare competitor probabil că mai încearcă să influenţeze electoratul. Să-l influenţeze, căci aşa este în campanie, dar să o facă respectând legea şi sper că incidente în această după-amiază şi la noapte nu vor exista", a declarat Mircea Duşa.

Ministrul de Interne şi-a exprimat convingerea că alegerile din 9 decembrie vor fi corecte şi că membrii birourile electorale ale secţiilor de votare vor respecta "exact" procedura de urmat în secţii.

"Luni sau marţi, când vom avea rezultatul final, sunt convins că alegerile vor reflecta numai şi numai votul cetăţenilor români, şi cei cu domiciliul în ţară şi cei cu domiciliul în străinatate. Sigur că am luat măsuri mai serioase în secţiile de votare din străinătate, ca votul să fie unul corect şi cu respectarea legii", a spus Duşa.

Totodată, Duşa a cerut jandarmilor şi poliţiştilor din judeţele Alba şi Constanţa să manifeste vigilenţă şi să prevină producerea oricăror incidente la alegerile parlamentare şi la referendum.

"V-aş ruga să acordaţi o atenţie deosebită în judeţele Alba şi Constanţa, unde avem şi referendumuri locale, şi mai ales în judeţul Alba", a afirmat ministrul de Interne, adăugând: "am înţeles că şi astăzi (vineri - n.r.) au fost câteva incidente acolo, legat de unele tabere care se confruntă în mobilizarea oamenilor la vot".

Duşa a spus că deţine informaţii potrivit cărora în judeţul Alba au mai existat incidente legate şi de organizarea referendumului, fără a preciza care sunt acestea.

"V-aş ruga pe cei de la IPJ, pe cei de la Jandarmi să luaţi toate măsurile ca să nu avem la noapte probleme sau în zilele următoare şi atât activitatea de vot pentru Parlamentul României, cât şi votul pentru referendum să se desfăşoare în condiţii normale", a conchis Duşa.

Consilierii judeţeni din Alba au decis, în luna noiembrie, organizarea, în ziua alegerilor parlamentare, a unui referendum prin care populaţia din 35 de comune şi oraşe din judeţ va fi consultată cu privire la proiectul minier de la Roşia Montană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşa: Prefecţii şi primarii să aibă surse alternative de electricitate pentru ca votul să fie corect.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşa: Prefecţii şi primarii să aibă surse alternative de electricitate pentru ca votul să fie corect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei