Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2012 - Anul XVII, nr. 287 (5192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Participaţia investitorilor instituţionali străini la Fondul Proprirtatea a urcat la 51,88%

Vineri, 7 Decembrie 2012 (18:44:23)

Investitorii instituţionali străini au cumpărat acţiuni Fondul Proprietatea (FP) şi în luna noiembrie, pentru a şaptea lună consecutiv, astfel că participaţia lor a crescut la 51,88%, de la 51,49% la finalul lunii octombrie.

Astfel, investitorii instituţionali străini controlau la finele lunii octombrie 54,27% din drepturile de vot, potrivit raport transmis, vineri, de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Diferenţa dintre numărul de acţiuni şi numărul de voturi în AGA este determinată de faptul că titlurile deţinute de Fondul Proprietatea (1,74%) şi de Ministerul Finanţelor Publice (2,65%) nu sunt cu drept de vot în AGA. Pachetul de acţiuni deţinute de Fondul Proprietatea a fost răscumpărat anul trecut şi vor fi anulate.

În schimb, participaţiile investitorilor instituţionali înregistraţi în România a continuat să scadă uşor, de la 9,37% la 9,31% din capitalul social.

Participaţia acţionarilor persoane fizice străine a coborât nesemnificativ, de la 6,18% la 6,17%.

Acţionarii persoane fizice române au continuat să vândă şi în luna noiembrie, iar pachetul total a coborât de la 28,54% la 28,22%.

Potrivit celor mai recente raportări, de la mijlocul lunii mai, cel mai mare acţionar persoană fizică este Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industriaş Nicolae Malaxa, cu un pachet reprezentând 4,93% din acţiuni.

La finele lunii octombrie, Fondul Proprietatea avea 9.362 de acţionari, cu 133 mai puţini faţă de luna octombrie.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, înfiinţată în 2005 pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2011.

Acţiunile Fondului Proprietatea au încheiat şedinţa bursieră de vineri la un preţ de 0,54 lei, iar la această cotaţie, capitalizarea Fondului este de 7,44 miliarde lei (1,63 miliarde euro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Participaţia investitorilor instituţionali străini la Fondul Proprirtatea a urcat la 51,88%.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Participaţia investitorilor instituţionali străini la Fondul Proprirtatea a urcat la 51,88%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei