Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2012 - Anul XVII, nr. 287 (5192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Forbes: Barack Obama este cel mai puternic om din lume

Preşedintele american Barack Obama este cel mai puternic om din lume, în topul realizat anul acesta de revista Forbes, fiind secondat de cancelarul german Angela Merkel, pe locul al doilea, şi de preşedintele rus Vladimir Putin, pe locul al treilea, informează AFP.

Obama, în vârstă de 51 de ani, este secondat de cancelarul german Angela Merkel, în vârstă de 58 de ani, "coloana vertebrală a Uniunii Europene, care poartă viitorul euro pe umerii săi", potrivit editorilor Forbes.

Preşedintele rus Vladimir Putin se află pe locul al treilea, urmat de Bill Gates, cofondatorul Microsoft, Papa Benedict al XVI-lea, Ben Bernanke, preşedintele Băncii Centrale Americane (FED), pe locurile al patrulea, al cincilea, respectiv al şaselea în acest top anual.

Obama, subliniază Forbes, a câştigat "în mod decisiv" alegerile prezidenţiale americane şi are la dispoziţie patru ani pentru a-şi concretiza programul. Chiar dacă trebuie să facă faţă "unor provocări majore", "rămâne fără drept de discuţie liderul lumii libere".

Preşedintele francez François Hollande, în vârstă de 58 de ani, s-a situat pe locul al 14-lea. Editorii Forbes subliniază că l-a învins pe Nicolas Sarkozy în luna mai, însă, de atunci, "primul preşedinte socialist din ultimele două decenii şi-a văzut cota de popularitate scăzând cu 36%".

Franţuzoaica Christine Lagarde, în vârstă de 56 de ani, director general al FMI, s-a situat pe locul al 38-lea.

Cel mai tânăr din acest top care include 71 de persoane rămâne Mark Zuckerberg, în vârstă de 28 de ani, patronul reţelei de socializare Facebook, car a coborât de pe locul al 9-lea (2011) pe al 25-lea, după experimentul listării la bursă a companiei, care i-a provocat pierderi de peste 3 miliarde de dolari.

Alţi europeni incluşi în acest top sunt Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (locul 8), premierul britanic David Cameron (10), premierul italian Mario Monti (29), Bernard Arnault, patronul grupului de produse de lux LVMH (56).

Topul 10 este completat de regele Arabiei Saudite, Abdullah bin Abdul Aziz al Saud, pe locul al şaptelea, şi de Xi Jinping, secretarul general al Partidului Comunist Chinez, pe locul al 9-lea.

Topul 20 este completat, în ordine, de Carlos Slim Helu (preşedinte onorific America Movil) şi familia (11), Sonia Gandhi, preşedintele Congresului Naţional Indian, Li Keqiang, vicepremierul Chinei, François Hollande, preşedintele Franţei, Warren Buffett, CEO Berkshire Hathaway, Michael Bloomberg, primarul oraşului New York, Michael Duke, CEO Wal-Mart, Dilma Rousseff, preşedintele Braziliei, Manmohan Singh, premierul Indiei, Sergey Brin, cofondator Google, la egalitate cu Larry Page, CEO Google.

Patru factori au fost luaţi în considerare în realizarea acestui top, a precizat Forbes: numărul de persoane asupra cărora aceste personalităţi îşi exercită puterea, resursele financiare pe care le controlează, dacă au influenţă în mai mult de o sferă şi modul în care îşi exercită puterea.

De exemplu, Putin, subliniază editorii Forbes, "a câştigat putere pentru că îşi arată în mod frecvent forţa - aşa cum face când îi trimite la închisoare pe cei care manifestă împotriva lui".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Forbes: Barack Obama este cel mai puternic om din lume.
 Vizualizări articol: 1413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forbes: Barack Obama este cel mai puternic om din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei